Kundecase

Skybasert for internasjonalt selskap

Med Office 365 kan du kvitte deg med unødvendige on-premise servere og modernisere arbeidsplassen. Det gjør alt enklere å administrere, er mer brukervennlig og sparer både tid og penger.

Pera Petrostreamz har hovedkontor i Trondheim, men som programvareutvikler i oljebransjen er det praktisk å ha kontorer også i andre deler av verden. Og et grensesnitt som tar høyde for det.

Enklere å administrere

Valget falt derfor naturlig på Office 365, fordi de ansvarlige i it-avdelingen allerede kjente dette godt fra tidligere arbeidsplasser.
- Dette er langt enklere å administrere enn det vi satt med før. Det følger med flere lisenser, sharepoint, skype for business og one drive. Alt sammen praktisk for den måten vi jobber på, fortalte Tom Skarsvåg, it-administrator i selskapet.

Du kan starte smått, og øke i ditt eget tempo. Office Pakken har lisens på 15 enheter, det vil si 5 pc, 5 mac og 5 tablets eller mobil.

Ved overgangen tok de en kopi av alt, redigerte epostdomenet og gjennomførte en siste migrasjon. Alt i alt hadde de en knapp halvtime nedetid.
- Prosessen gikk veldig bra. Jørgen var veldig flink til å lose oss steg for steg over. De ansatte er veldig fornøyd og merket ikke en gang overgangen, fortsatte Skarsvåg.

Som hjelp hadde han Jørgen Olsen fra Dustin.

Skeptisk

Skarsvåg var i utgangspunktet litt skeptisk til sikkerheten i skya. Men etter forsikringer fra Olsen ble han trygg på valget sitt. Plattformen som løsningen er bygget på er godkjent av Datatilsynet og dokumentert som et trygt verktøy for personvern.
- Det er tross alt Microsoft. Hvor ofte er det noen klarer å bryte seg inn på deres servere? Og om de nå skulle klare det, hvordan skulle de klare å finne oss der blant alt det andre som ligger der? Smilte it-administratoren.

Sparer mye tid

Med bedriftens geografiske utfordringer er det ekstra godt å kunne gå rett til en nettside istedenfor via en VPN-klient.
- Online-app’ene virker veldig bra, og det er bra at man har tilgang til det uansett hvor i verden man er. I tillegg er administrasjonen langt enklere; nye brukere er oppe og går i løpet av sekunder. Det sparer jeg mye tid på, som kan brukes til andre oppgaver.

SLIK BLE DET MULIG:

Utfordring

  • Ønsket om å gå over til skybasert løsning, som er praktisk for en bedrift med kontorer rundt i verden.

Løsning

  • Office 365 ble løsningen, også fordi it-ansvarlige kjente dette fra tidligere arbeidsplasser.

Verdi

  • Enkel administrasjon, nye brukere er oppe og går i løpet av sekunder, tilgang hvor enn du er, sparer tid.

Fakta om Petrostreamz:

Petrostreamz er en spinoff fra selskapet Pera, er 100% norskeid, og utvikler programvare for optimalisering av komposisjonen av olje- og gasstrømmer når denne skal transporteres i samme rørledning til land. Programvaren integrerer forskjellige forskjellige systemer fra andre leverandører, og får de til å snakke sammen. De har kontorer i Brasil, Indonesia, Dubai, Frankrike, England og Norge (Trondheim og Oslo). Grunnleggeren v selskapet er professor ved NTNU og flere av hans studenter har siden blitt ansatt i selskapet.

Tekst og foto: Trine Sirnes

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger