Kundecase

Smidig løsning for komplekst selskap

Avlsselskapet AquaGen har en variert ansattgruppe spredt på flere lokasjoner. Med en skreddersydd Modern Workplace-løsning går arbeidsdagen som smurt, samtidig som sikkerhet og lisenser ivaretas.

AquaGen er et avlsselskap som siden 1970-tallet har utviklet, fremstilt og levert genetisk materiale og befruktet rogn til oppdrettsnæringen i hele verden. Selskapet forvalter og eier verdens mest foredlede avlsmateriale på atlantisk laks, regnbueørret, stillehavslaks og rognkjeks.

Det første vi gjorde etter at jeg begynte var å lage en IT-plan som beskrev hvordan vi ønsket at ting skulle være.

– Vi er omtrent 150 ansatte fordelt på seks lokasjoner i Norge og én i Skottland. I tillegg har vi et datterselskap i Chile med 150 ansatte og fem lokasjoner, og i Ås og Trondheim har vi også egne avdelinger for innovasjon og forskning, forteller IT-sjef Arnfinn Amdam, som kom til AquaGen i 2019.

– Det første vi gjorde etter at jeg begynte var å lage en IT-plan som beskrev hvordan vi ønsket at ting skulle være. Vi var enige om at vil ville bruke flere leverandører som utfyller hverandre, sier han.

Komplett leveranse

AquaGen identifiserte tre fokusområder innen IT:

  • Nettverksdrift
  • Microsoft Modern Workplace med både hardware og software
  • Samhandlingsløsninger

– Vi sonderte markedet og bestemte oss for å overlate nettverksdriften til en lokal leverandør som holder til i samme bygg som vårt hovedkontor, og som vi kjenner godt. Når det gjelder samhandling, har jeg selv en del kompetanse på Office 365, og så bruker vi en samarbeidspartner som bistår ved behov, sier Amdam.

Dermed gjenstod Modern Workplace, inkludert oppsett, drift og sikkerhet av selskapets PC-er.

– Vi gjorde en del undersøkelser av ulike leverandører, og Dustin pekte seg ut både når det gjaldt pris, fornuftig oppsatte PC-er, support og håndtering av lisenser. Det er en komplett leveranse som gjør at vi kun behøver å forholde oss til Dustin for alt som har med Modern Workplace å gjøre, sier han.

Two persons from AquaGen in a meeting room

Unødvendige lisenser

Neste steg var å implementere nytt utstyr og programvare i organisasjonen.

– AquaGen er en kompleks bedrift, i og med at vi har alt fra forskere som benytter PC som sitt hovedverktøy, til røktere ute i felten som ikke har egne PC-er blant våre medarbeidere. I tillegg er de ansatte spredt på flere lokasjoner, og behovet for støtte rundt Modern Workplace er veldig varierende, forteller Amdam.

Vi endte med å spare 50 000 kroner i måneden ved å kutte ut unødvendige lisenser.

PC-ene må settes opp på forskjellig måte avhengig av om de brukes av én eller flere, og om de benyttes i produksjon, forskning eller administrasjon.

– Vi trengte også hjelp til å håndtere lisenser, som kan være et mareritt i Microsoft-verdenen. Vi fikk god hjelp fra Dustin til å skaffe oss oversikt over de lisensene vi hadde og endte med å spare 50 000 kroner i måneden ved å kutte ut unødvendige lisenser, sier han.

Store deler av AquaGens hardware er byttet inn i standardiserte PC-modeller.

Gjennom Dustin har vi fått en god innkjøpsordning og muligheten til å sende ferdig oppsatte PC-er direkte til brukerne

– Gjennom Dustin har vi fått en god innkjøpsordning, og muligheten til å sende ferdig oppsatte PC-er direkte til brukerne. Det eneste de trenger å gjøre er å skrive inn brukernavn og passord, og så får de tilgang til de systemene og programmene de trenger. Det frigjør tid slik at jeg i stedet kan konsentrere meg om sikkerhetsløsninger, digitaliseringsprosesser, innkjøpsprosesser og oppfølging av andre IT-leveranser. Vi er en relativt stor bedrift og det er en stor fordel å få avlastning, legger han til.

AquaGen bestiller sine PC-er med Autopilot via VIP-siden i Dustins webshop.

Godt samarbeid

Én gang i måneden har Arnfinn Amdam faste møter med Dustin.

– Da går vi gjennom leveransene, eventuelle feil som har oppstått, ser på kommende hendelser og tar en avsjekk for å sikre at alt fungerer som det skal. Teknologiutviklingen går rivende fort, og alle vi som jobber med IT er ekstremt oppmerksomme på utfordringer. Vi bruker mye tid på å beskytte oss og holde oss oppdaterte, derfor har vi også jevnlige sikkerhetsgjennomganger med Dustin, opplyser Amdam.

Å holde seg oppdatert innenfor alle tjenestene og mulighetene fra Microsoft er utfordrende.

– Vi er helt avhengige av hjelp for å klare det. Dustin gjør at vi er godt dekket opp på Modern Workplace, og vi er svært fornøyde med samarbeidet som nå har vart i rundt et år. De er blant de beste leverandørene jeg har jobbet med, og det har blitt ganske mange opp gjennom årene, sier Arnfinn Amdam.

Modern Workplace

Modern Workplace er en digital arbeidsplass i skyen, der vi tar oss av all håndtering, installasjon og oppdatering av enheter. All grunnleggende programvare for produktivitet fra Microsoft er inkludert.

Les mer om tjenesten
Arnfinn Amdam

Dustin pekte seg ut både når det gjaldt pris, fornuftig oppsatte PC-er, support og håndtering av lisenser.

Arnfinn Amdam, IT-sjef hos AquaGen

Slik ble det mulig

Utfordring

Avlsselskapet AquaGen er en stor og kompleks bedrift som trenger hjelp til en løsning som gjør arbeidsdagen enklere for 150 ansatte, spredt på ulike lokasjoner og der alle har ulike behov. Løsningen må inkludere oppsett, drift og sikkerhet.

Løsning

Ferdig oppsatte PC-er med en skreddersydd Modern Workplace-løsning leveres direkte til sluttbrukere både på land og offshore, klare til bruk. Også lisenser og sikkerhet ivaretas.

Resultat

Medarbeiderne kan jobbe sømløst og sikkert, uansett hvor de er – hjemme, på kontoret eller andre steder. PCer bestilles via Dustins webshop og klargjøres slik at brukerne bare trenger å taste inn brukernavn og passord. IT-sjefen frigjør tid til sikkerhet, digitalisering og andre prosesser. AquaGen bruker i tillegg 50 000 kroner mindre hver måned etter å ha fått hjelp til å kutte unødvendige lisenser.

Les mer om tjenesten

Sist oppdatert: 16 september 2022

Tagger