Infrastruktur

Våre vanligste nettverksfeil

Nettverk er bedriftens nervesystem. Hvis det ikke fungerer, rammes hele virksomheten. Ikke gjør disse vanlige feilene.

1. Dårlig Wi-Fi-tracking på grunn av for få, eller feilplasserte, tilgangspunkter/repeaters. Å legge til tilgangspunkter på nye steder innebærer kabeltrekking. Ved hjelp av strategisk plasserte Wi-Fi-repeaters kan signalene fungere uten nye kabler, men dette har sine begrensninger.

2. Forstyrrelser fordi det finnes for mange ulike Wi-Fi-nett som bruker samme kanal innenfor et begrenset område. I så fall kan nettverkene forstyrre hverandre slik at man ikke får en pålitelig trådløs oppkobling. Bytt Wi-Fi-kanal i bedriftens rutere.

3. Svekket sikkerhet og prestasjon på grunn av at ruterens faste programvare (firmware) ikke er oppdatert. Produsentene oppdaterer firmware kontinuerlig for at både ruterens funksjon og sikkerhet skal henge med i utviklingen og forbedres.

4. Dårlig prestasjon fordi tjenester ikke prioriteres riktig ved hjelp av QoS-teknologi (quality of service). Å kunne ha en videokonferanse uten forstyrrelser eller avbrudd er for eksempel viktigere enn hvor raskt en stor fil lastes ned fra internett.

5. Overbelastning fordi Wi-Fi-nettet brukes til tunge operasjoner som passer bedre i det kablede nettverket. For eksempel er videokonferanser best egnet til å kjøres via kabel. .

Les mer:

Nettverk uten hodepine
5 gode grunner til å kjøpe nettverk som tjeneste

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger