Finn hybriden for dine behov

Vi lever virkelig i en spennende tid når det kommer til mobile enheter. I kjølvannet av nettbrettsrevolusjonen minsker salget av tradisjonelle bærbare datamaskiner. Samtidig fins det mye som de rene nettbrettene ikke egner seg så bra til.

Når man vil være produktiv på ordentlig savner man for eksempel raskt et tastatur. Det fins så klart tastaturer man kan kjøpe og koble til nettbrettet sitt, men man kan også få problemer med ytelse og minnekapasitet eller få behov for porter som ikke fins på nettbrettet. For dem som bruker nettbrett på jobben kan det være vanskelig å få dem til å fungere smidig i bedriftsmiljøet.  En rekke produsenter har tatt til etterretning at mange brukere ikke synes at nettbrettet helt kan erstatte den gamle laptopen, og har utviklet hybridenheter som fungerer både som nettbrett og som bærbar datamaskin. På visse av disse 2-i-1-maskinene løsner man helt enkelt tastaturet for å få et nettbrett. For andre fungerer skjermbeskyttelsen også som tastatur. På andre igjen bretter man tastaturet over på baksiden og det slås av når man bruker maskinen som nettbrett.

Velg og vrak blant alternativene

Forskjellen sammenliknet med en vanlig laptop blir mindre og mindre for hver generasjon av disse hybridenhetene. For både hjemmebrukeren og den som vil kunne være så mobil som mulig i jobben, men samtidig kunne gjøre alt man bruker en datamaskin til, finnes det en mengde varianter å velge mellom. Hvor mye du vil lagre filer i nettskyen avgjør hvor mye lagringsplass du trenger. Hvilke programmer du vil bruke avgjør ytelsesbehovene.

Med det pekeskjermkompatible operativsystemet Windows 8 blir det like naturlig å bruke enheten som nettbrett som det er å jobbe med den med tastatur og pekeplate eller mus. Du får full valgfrihet og finner raskt den beste måten for deg å jobbe med den på. I bedriftsmiljøer slipper man å gjøre avkall på sikkerheten med et Windows-basert nettbrett og det er enkelt å få tilgang til interne systemer uten spesialløsninger.

Det er heller ikke bare når det gjelder hybrider at det kommer innovative nyheter. I og med at stasjonære maskiner trenger mindre plass kommer nå produsentene med mange nye formfaktorer. For eksempel fins det modeller der datamaskinen er integrert i, eller hektes fast på baksiden av skjermen, og visse som slett ikke ser ut som en tradisjonell PC. Så selv om du er ute etter noe stasjonært kan du slippe å fylle opp skrivebordet.