Surface Pro 3 gir deg det beste av to verdener

Den nye generasjonen av Microsofts 2-i-1-enhet heter Surface Pro 3 og har blitt hyllet opp i skyene i mange tester. Den er i utgangspunktet en bærbar PC med 12-tommersskjerm som kommer med avtakbart tastatur slik at den også kan fungere som nettbrett.

Den er svært tynn og veier mindre enn et kilo med tastaturet på, men gir likevel full PC-funksjonalitet. Du kan velge mellom en enklere konfigurasjon eller en mer avansert, med mer internminne og større harddisk. Det er også mulig å bygge ut med ekstra minnekort, og man kan selvfølgelig lagre i nettskyen.

– – Det som er en viktig egenskap hos Surface Pro 3, er at den er en helt vanlig ultrabook-PC, oppbygd rundt noen av Intels nyeste prosessorer, men i ny formfaktor. Bedrifter kan koble den rett inn i nettet sitt og direkte til OneDrive. Forbrukere kan installere alle PC-programmer de vil bruke. Det fins også støtte for dokking. Alt dette samtidig som du kan bruke den som nettbrett når du vil det, sier Christian Almskog, direktør for Windows og Surface på Microsoft.

Passer den moderne arbeidsmåten

Surface Pro 3 passer perfekt for den nye tidens måte å jobbe på, der jobben ikke er bundet til et spesifikt sted – eller en spesifikk tid – og mange bruker de digitale enhetene sine både i jobben og privat. I Windows 8 kan du enkelt legge til og bytte mellom flere brukerkontoer og tilpasse hva de får lov til å gjøre. Du kan la barna se på Netflix uten å være urolig for at de får tilgang til jobbmail eller handler noe uten tillatelse.

– Sikkerhets- og administrasjonsfunksjonene gjør IT-sjefen fornøyd, samtidig som sluttbrukeren får en bra enhet. Operativsystemet Windows 8 kommer virkelig til sin rett her, i kombinasjon med app-bruk, mer tradisjonell, produktiv kontorbruk og enkel kommunikasjon. Den mobile brukeren får det beste av to verdener i én enhet som er tynn, lett og har svært lang batteritid, fortsetter Christian Almskog.

Unik penn med ekte følelse

Microsoft har brukt mye tid og ressurser på den medfølgende pennen som har en rekke unike egenskaper, og settes pris på av yrkesgrupper som noterer flittig for hånd, for eksempel journalister, arkitekter og jurister. Opplevelsen er svært lik det å skrive med en ekte penn og du kan starte maskinen fra hvilemodus ved å trykke på pennen.

– Så er det bare å begynne å ta notater og, hvis du vill, lagre det du skriver ved hjelp av tekstgjenkjennelse direkte til OneNote. Vi har også lagt til en unik funksjon som gjør at pekeskjermen aktiveres når pennen nærmer seg skjermen. Du kan derfor ha hånden liggende på skjermen når du skriver. En liten, men viktig detalj for våre mange brukere, sier Christian Almskog.

For bedrifter betyr Surface 3 at man slipper kjøpe inn både PC og nettbrett til mobile brukere – og hjemme lar den deg også spare inn på antall enheter.