NUC – en kraftig mini-PC med uante muligheter

Nå har mini-PCene fra Intel blitt like kraftige som stasjonære datamaskiner. Frigjør plass ved å henge den bak skjermen eller bruk den til reklameskjermer i butikker eller på messer.

Den får plass i hånden din, men med sin ytelse forandrer den synet på hvordan en stasjonær datamaskin skal se ut. Mini-PCen NUC, Next Unit of Computing, fra Intel rommer alt som fins i en stor tower-modell, men har mange flere bruksområder.

Lars Sandrén er teknisk produktspesialist hos Intel. Han ser en rekke fordeler.

– Først og fremst er det et svært lite apparat som sparer plass. Gjem den ved å feste den bak skjermen. Selv om den er liten, så har den en voldsom kraft, sier han.

For store bedrifter som må kunne administrere alle datamaskinene på en enkel måte er den utmerket.

– En av NUC-maskinene har vPro-teknologi slik at IT-administratorer kan fjernstyre og løse eventuelle problemer, sier Lars Sandrén.

Han forteller også om to store og voksende bruksområder: digital signage og point of sales. Rent konkret handler det om digitale informasjonsskilter som skal forsynes med informasjon. Det kan være menyskjermer på for eksempel fast food-restauranter eller displayer ved stasjoner der du kan kjøpe togbilletter. På steder der det kreves en liten, kraftig datamaskin som kan fjernstyres og fylles med informasjon på distanse, passer en smidig NUC-maskin utmerket. Dessuten er det mulig å koble flere skjermer til datamaskinen.

Butikker som besøker messer, og vil ha en ren og flott monter, tar med fordel med seg en NUC-maskin. Eller hvorfor ikke ha en informasjonstavle i resepsjonen koblet til en NUC?

NUC-maskinene er såkalte barebones, altså skall. I disse sitter det hovedkort og prosessor. Det betyr at du må komplettere og skreddersy maskinen slik at den passer dine behov. Kompletter med minne, lagringsenhet (SSD), eventuelt nettverkskort og operativsystem.

For å kunne tilby mer lagringsplass er visse NUC-modeller litt høyere i størrelse slik at de også kan kompletteres med en vanlig mekanisk 2,5" harddisk eller ytterligere en 2,5" SSD.

Hvis du heller vil ha en ferdig pakke har Dustin gjort jobben for deg.

Kontakt oss, så hjelper vi deg å finne rett løsning for dine behov.