Inspirasjon

3 måter krisen kan forandre jobben din på

Krisen får folk til å revurdere jobbene sine og synet på boligen når det ikke lenger forventes at de er på kontoret. Og kanskje vil biologisk sikkerhet bli like viktig som fysisk og digital sikkerhet i store selskaper fremover?

Hvor ønsker vi egentlig å bo?

Om folk blir fortrolige med at de kan bo og jobbe hvor de vil, kommer det til å forandre byene våre. Et eksempel er forsteder og mindre byer som ligger i pendleravstand til større byer som London. I en verden der ingen forventer at vi befinner oss på et kontor fra ni til fem, flytter vi kanskje heller til et sted der vi faktisk vil bo?

Er jobben viktig?

Da krisen kom, ble det tydelig for mange hvilke roller i samfunnet som er avgjørende for en velfungerende hverdag – og hvilke som ikke er det. Kanskje fører det til at en del av oss omprioriterer. «Jeg tror mange kommer til å spørre seg selv: Vil jeg virkelig bruke 30 år på et yrke som ikke er nødvendig i samfunnet, og som er det første vi kutter når det er krise?», sier futurist og foreleser Ben Hammersley.

En ny type sikkerhet vokser frem

Kanskje vil biologisk sikkerhet bli like viktig som fysisk og digital sikkerhet i store bedrifter fremover. Det kan være like skadelig for en bedrift at nøkkelpersoner blir syke som et hackerangrep eller innbrudd. Tiltak for å redusere sjansen for biologisk smitte vil trolig øke kraftig i enkelte sektorer, for eksempel blodprøver, temperaturmålinger, drakter og munnbind.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger