Inspirasjon

5 Hete nyheter

Vi holder deg oppdatert på de siste nyhetene og guider deg gjennom et utvalg av de heteste.

Den tynneste 15-tommeren

Dells to nye bærbare PC-er med Intels Skylake-prosessor er både raskere og mer energieffektive enn forgjengerne. XPS 13 klarer seg i 18 timer uten lading. En nyhet er at den er utstyrt med USB Type-C, men først og fremst er lagringskapasiteten økt kraftig. Den fås med en lagringskapasitet på 1 TB, det vil si dobbelt så mye som den foregående modellen.

XPS 15 er betydelig kraftigere enn lillebroren XPS 13. Den er tynn og lett, til og med tynnere og lettere enn MacBook. Dell tilbyr også en gullfarget variant, helt i tråd med trenden.

Ikke bare er Dells bærbare PC-er energieffektive. Dell har også tenkt på miljøet og tilbyr gjenvinning av gamle Dell-produkter.

XPS 13 og 15 er to tynne og lette bærbare PC-er fra Dell.

Se Dell XPS modeller i vår webshop

Skriv med penn på det nye nettbrettet

iPad Pro er et godt arbeidsverktøy. Supertynn og lett, ti timers batteritid og krystallklar skjerm, men først og fremst lynrask.
Apples A9X-brikke gir opp til 1,8 ganger så høy prosessorytelse som forgjengeren, eller 22 ganger så høy hastighet som den første iPaden. Sammenlignet med en PC er iPad Pro 90 prosent raskere. Dessuten er lyden blitt bedre, nå med fire innebygde Hi-Fi-høyttalere som gir fantastisk stereolyd.
På den nye iPaden kan du skrive på skjermtastaturet, men det finnes også en smart magnetisk tilkobling av eksternt tastatur.
Hvis du vil ha enda bedre presisjon, kan du bruke Apple Pencil. iPaden oppfatter om du bruker finger eller penn, og Multi-Touch-systemet leser av signalene fra pennen 240 ganger per sekund.

Kreativ frihet og presisjon med Apple Pencil.

Se flere av våre Apple iPad Pro modeller i vår webshop

Opp i det blå

Droner, det vil si ubemannede luftfartøy, kan brukes til en rekke tjenester. Stadig flere bruker dem for fornøyelsens skyld.

En favoritt blant det stadig bredere utvalget av droner er DJI Phantom 3. Den fås i tre forskjellige modeller: standard, avansert og profesjonell. Den veier bare litt over én kg og har et rått kamera, profesjonell 4K-oppløsning, to kilometers rekkevidde og intuitiv flykontroll.

Reglene for bruk av droner er uklare, og i høst vedtok EU-parlamentet en resolusjon om avklaring av reglene. Noe som imidlertid er helt klart, men som har gått mange hus forbi, er at det er strengt forbudt å fly i nærheten av flyplasser eller over kraftverk.
Kommersiell bruk av droner krever tillatelse fra Luftfartstilsynet.

Se verden ovenfra med en drone.

Se flere av våre DJI Phantom dronemodeller i vår webshop

Tre nye tilbehør til iMac

Apples nye tastatur Magic Keyboard leveres som standard med iMac. Tastaturet er trådløst og kan lades opp. Designen er kompakt, og funksjonstastene har full størrelse, noe som gir bedre kontroll og komfort.

Styreflaten Apple Magic Trackpad 2 har en ny og nett utførelse som gjør den behagelig å jobbe med. Force Touch og Multi-Touch gjør at styreflaten tilpasser seg din måte å arbeide på. Den er utstyrt med sensorer på undersiden som registrerer små forskjeller i hvor hardt du trykker. Du får dermed tilgang til flere funksjoner og kan jobbe enkelt og intuitivt.

Hvis du foretrekker mus fremfor styreflate, kan du velge Apple Magic Mouse 2, som glir jevnt og smidig på underlaget. Musen støtter Multi-Touch, noe som betyr at du kan bruke enkle bevegelser. Du kan rulle i valgfri retning med én finger og sveipe fremover og bakover gjennom nettsider og bilder. Musen kjenner igjen forskjellen mellom bevegelsene og vet til og med når du tar pause og hviler hånden på overflaten.

Tilbehøret tilkobles automatisk med Lightning-kontakt.

Se flere modeller av Apple Magic Keyboard i vår webshop

Oppslukt av iMac

Når du jobber foran en 21,5-tommers iMac med 4K-skjerm eller 27-tommeren med 5K, er risikoen – eller kanskje heller sjansen – stor for at du blir oppslukt av arbeidet. Både billedlig og bokstavelig.
Alt rundt deg forsvinner. Bredt fargespekter og tettpakkede piksler gir en skarphet som er i en klasse for seg. Den elegante og tynne designen tar seg godt ut på skrivebordet.
Om du skal velge 21,5 eller 27 tommer, avhenger av hvor mange piksler du ønsker, og kanskje først og fremst av hvor stor plass du har (og hvor stort budsjettet ditt er).

Oppløsning i en klasse for seg.

Se flere av våre Apple iMac modeller i vår webshop.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger