Inspirasjon

Velg riktig tilbehør til hjemmekontoret ditt

Å sitte dypt i sofaen med datamaskinen på fanget, er sannsynligvis hverdagskost for mange med hjemmekontor. I hvert fall i begynnelsen. For alle som jobber eksternt vet at man trenger riktig utstyr for at det skal være bærekraftig i det lange løp – for både kropp og sjel.

For å optimalisere hjemmekontoret er det noe tilbehør vi ønsker å fremheve litt ekstra. Vi starter med de mest åpenbare - tastatur og mus.

Ergonomiske modeller

Alle som tilbringer flere timer om dagen foran en datamaskin bør velge en eller annen form for ergonomisk løsning (dette gjelder selvfølgelig også på jobben), for å avlaste hender og håndledd. Å bruke det innebygde tastaturet på den bærbare maskinen er ikke bra i lengden. Du har sikkert opplevd spenning i håndleddene etter en lang dag på jobb uten eksternt tastatur.

Dessverre finnes det ingen «multi-keyboard», som for eksempel fungerer til både kontorarbeid og spill. Ønsker du å spille når arbeidsdagen er over – eller i kaffepausen – må du derfor regne med å måtte ha to separate tastaturer.

Microsoft og Logitech er et par selskaper som har virkelig gode ergonomiske løsninger, både trådløse og kablet, men det finnes selvsagt andre produsenter som tilbyr lignende løsninger. Når det gjelder mus finnes det såkalte ergonomiske modeller. Men avhengig av hvor mye du bruker musen på jobb, er det ofte nok å finne en modell som du er komfortabel med. Lett eller tung, trådløs eller kablet.

Vi klarer oss ikke uten webkamera

Neste must i disse dager er en kameraløsning for digitale møter. Stort sett kan alle webkameraer fungere, men alle som har møter på mer regelmessig basis vil ha fordel av en spesialtilpasset løsning med funksjoner som sporing av personen som snakker, og som samtidig også fanger opp og fokuserer på stemmen deres. Det finnes også ferdige løsninger for konferanserommet hvor kamera, mikrofon og høyttaler er kombinert i en eller to enheter.

Valg av skjerm for hybridhjemmekontoret er en modell med et så variert bruksområde som mulig. Skjermen skal fungere både til jobb og underholdning. Her kan en ultrabred, buet skjerm være et svært godt alternativ.

Ryktet om skriverens død...

Selv om stadig mer av arbeidet vårt gjøres digitalt, som også gjelder brukervalidering og dokumentsignering, er det fortsatt behov for å kunne skrive ut på papir. Det betyr at et velfungerende hjemmekontor også kan trenge en skriver. Gjerne en multifunksjonsenhet (MFP) med både skriver og innebygget skanner. Enheten skal selvfølgelig være så energi- og utskriftseffektiv som mulig. Epson EcoTank-løsning med blekktanker i stedet for tradisjonelle patroner er en interessant løsning som ofte tilbyr lave utskriftskostnader, er ekstremt enkel å administrere og støtter ekstern utskrift fra enhver e-postklient. Noe som gjør arbeidet mer effektivt når du er på farten mellom lokasjoner. Siden enhetene også har lang levetid, er de miljømessig gode på mer enn én måte.

Ikke glem skrivebordet - og skrivebordslampen

To områder som altfor ofte glemmes er skrivebordet (det ekte, ikke det på datamaskinen), og belysningen. Hva du velger kan spille en avgjørende rolle for hvor godt du vil trives på hjemmekontoret ditt. Et skrivebord som er justerbart i høyden er selvsagt å foretrekke, for å kunne veksle mellom sittende og stående arbeid. I tillegg bør du prøve å få et så stort/dypt skrivebord som mulig, slik at du kan plassere skjermen et stykke unna deg. Avhengig av størrelsen på skjermen bør du sikte på minst en armlengdes avstand, gjerne lenger.

Komplett med en ergonomisk riktig stol som også kan justeres i høyden, men fremfor alt gir avlastning for albuene når du skriver eller jobber med andre ting. En god skrivebordslampe ska som sagt inte heller glömmas bort. För oavsett takbelysning behöver ögonen en jämn och naturlig ljusbild, framför allt under den mörkare perioden av året. Bordslampan bör helst kunna justeras både i styrka och färgtemperatur. Det finns smarta lampor som kan justera det sistnämnda automatiskt.

The cover of Dustin Solutions Magazine

Liker du denne artikkelen?

Artikkelen kommer fra vårt magasin Solutions. Her kan du lese hele magasinet på nett.

Les Solutions Magazine

Sjekkliste: Tilbehøret til hjemmekontoret

Velg riktig tilbehør til hjemmekontoret ditt

Se alle produkter

Sist oppdatert: 2 februar 2023

Tagger