Inspirasjon

5 Trender innen Mobilitet

Mobilitet er i dag en naturlig del av en bedrifts utvikling. Christopher Krokstedt, ansvarlig for infrastruktur og mobilitet hos Dustin, forklarer hvordan mobiltrendene påvirker din bedrift og får fart på virksomheten.

1. Mobilt først
Mobilplattformen er nå den største i verden. Alle trender, tall og bruksmønstre peker i samme retning. Mobilsurfing øker med rekordfart, og det krever at dagens bedrifter har et mobiltilpasset nettsted. Fordelen med den nye digitale trenden er at bedrifter på en enkel og ryddig måte kan presentere sine tilbud til kundene, noe som fremmer salget og posisjonerer bedriften på et stadig mer konkurranseutsatt marked. Økt mobil bruk gir også nye muligheter til å rette spesifikke budskap mot utvalgte målgrupper, og ny teknologi tas i bruk for å effektivisere nettsalget. 

2. Tilpasning
Det mobile miljøet tilpasses slik at det blir et praktisk arbeidsmiljø for de ansatte. Mange bedrifter oppretter for eksempel en intern ”app store” for å gjøre det lettere å distribuere utvalgte firmaapper i organisasjonen. Vi snakker om mobile enheters inntreden i arbeidslivet.

3. Design
Mobile enheter får en stadig mer avansert utforming, de blir raskere, og skjermene får bedre oppløsning. Hvis vi for eksempel sammenligner den første iPaden med iPad Air, ser vi stor forskjell når det gjelder bildekvalitet og ytelse. Samsungs nyeste telefoner har også fått mye større, flottere og bedre skjermer.

4. Gigant blir mobil
Microsoft har nå lansert operativsystemet ­Windows 8, som er ­tilpasset for nettbrett og har støtte for berøring. Dette gir den mobile trenden ekstra skyts. Mange som i dag bruker bærbare datamaskiner, velger å gå over til nettbrett med eksternt tastatur. Med Microsoft som leverandør får du IT-avdelingens erfaring med på kjøpet når det gjelder håndtering av Windows-maskiner. Bedriften kan dermed benytte seg av samme infrastruktur for programvaredistribusjon og brukerrettigheter som tidligere.

5. Funksjon
Bedrifter kjøper i stadig større utstrekning IT-miljøet sitt som en funksjon i stedet for maskinvare. Ett eksempel på dette er ferdigkonfigurerte telefoner med serviceavtale. De er klare til bruk straks de er pakket ut, noe som forenkler telefonadministrasjonen i virksomheten.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger