IT-sikkerhet

Bedre sikkerhet med Microsoft Teams som samarbeidsverktøy

Etter hvert som ansatte blir stadig mer mobile og samarbeider med flere grupper i og utenfor selskapet, øker også sikkerhetsrisikoen. Dels kan det handle om at medarbeiderne bruker eksterne samarbeidsverktøy og lagringssteder, noe som vanligvis kalles Shadow Cloud eller Shadow IT, ettersom IT-avdelinger ikke lenger har kontroll over informasjonen. Dels kan de dreie seg om at bedrifter ikke oppfyller kravene til databehandling i henhold til GDPR når dataene er lagret utenfor bedriftens egne servere eller skyløsning.

Sikrere samarbeid med Microsoft Teams

Microsoft Teams er et samarbeidsverktøy i Office-serien som fremmer produktivitet og samarbeid uten å gå på akkord med sikkerheten. Teams er et eget grensesnitt som har «arvet» all den sikkerheten som finnes i Office 365, f.eks. kontroll av brukernes identitet med multifaktorautentisering, krypterte filer og kontroll over hvem som har tilgang til filene. Med Teams har du som IT-sjef eller administrator også mulighet for å koble til de mer avanserte sikkerhetsverktøyene som er tilgjengelige i Office-pakken.

Her er noen av sikkerhetsfunksjonene til Microsoft Teams som beskytter forretningsinformasjon, også når ansatte samarbeider utenfor kontoret eller deler filer eksternt, for eksempel til leverandører og kunder:

Betinget tilgang til bedriftsinformasjon

Microsoft Teams begrenser tilgangen til data for de enhetene som er tillatt av bedriftens retningslinjer. Teams bruker samme brukeridentitet som Office 365, som gjør at du f.eks. kan:

  • Bruke multifaktorautentisering
  • Blokkere tilgang til en bestemt tjeneste via IP-adresse eller geografisk plassering
  • Tillate bare godkjente apper å få tilgang til forretningsinformasjon

Sikker lagring

Microsoft Teams bruker eksisterende lagringsfunksjoner som finnes i Exchange og SharePoint.

Kryptert data

Med Microsoft teams blir informasjonen din kryptert, enten det gjelder gruppechatt, delte dokumenter eller notater.

Avansert søkefunksjon

Microsoft Teams har en avanserte søkefunksjon som lar administratorer søke etter informasjon i alle deler av verktøyet, f.eks. chatter, e-post, dokumenter, delte kalendere og i SharePoint-sidene som er knyttet til ulike grupper. Denne funksjonen gjør det bl.a. enklere for deg å oppfylle kravene til kontroll av personopplysninger, i samsvar med GDPR.

Beskyttelse mot skadelig programvare og cyberangrep

I likhet med SharePoint og OneDrive, er data i Microsoft Teams beskyttet av Advanced Threat Protection, ATP. ATP beskytter forretningsinformasjonen din i sanntid mot cyberangrep, blokkerer usikre vedlegg og koblinger, og gjør det lettere for deg å spore datainnbrudd.

Sammendrag – bedre oversikt og kontroll

Den kanskje fremste grunnen til å velge Microsoft Teams som et samarbeidsverktøy for bedriften er den kontrollen og oversikten du som IT-sjef kan få over sikkerheten. Dette gjelder uavhengig av om de ansatte arbeider individuelt eller i grupper, på kontoret eller utenfor arbeidsplassen eller om de samarbeider med og sender filer til eksterne medarbeidere.

Ansatte har samme identitet som i Office 365, som kontrollerer hva de har tilgang til, hvilke enheter de kan bruke, og hvilke programmer de kan få tilgang til forretningsinformasjon gjennom når de arbeider i en gruppe. Med Microsoft Teams trenger ikke medarbeiderne tilpasse seg til nye sikkerhetsrutiner.

Vil du vite mer om Teams?

Ta kontakt med Dustin for å finne ut mer om alle sikkerhetsfunksjoner i Teams. Eller delta sammen med dine kolleger på en av våre workshops.

Les mer:

Motiver dine medarbeidere for å komme i gang med Microsoft Teams
Mer effektivt samarbeid med Microsoft Teams
Enklere lagring og behandling av informasjon med Microsoft Teams
Microsoft Teams - Et nytt verktøy for et mer effektivt samarbeid
Samarbeid enklere med Teams

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger