Kundecase

De bygde sitt eget IT-miljø på rekordtid

Synlab Medilab trengte hjelp til å bygge sitt eget IT-miljø. På noen få måneder. Midt i pandemien. – Det har vært svært verdifullt å ha tilgang til alle disse spesialistene, sier IT-sjef Anders Ekengren.

Kniven var ikke på strupen. Det var allerede halvveis gjennom. Synlab Medilab måtte ta med seg hele IT-miljøet hjem. Lynraskt. Vi snakker om en av Sveriges største leverandører innen laboratoriemedisinske tjenester. Mye prøvetaking og analyse. Midt i pandemien.

Alt måtte skje på fire måneder, inkludert planlegging. Ellers ville det føre til svært høye kostnader. Driften av Synlabs lå nemlig da hos en annen leverandør.

Leveringsproblemer – hovedsakelig på grunn av koronapandemien – førte til at det til slutt bare var noen få uker igjen til å migrere hele IT-infrastrukturen.

– Fristen var utrolig stram. I løpet av disse månedene jobbet vi nesten døgnet rundt hele uken for å sørge for leveranser, planlegging og gjennomføring, sier Fredrik Jälminger, account manager i Dustin.

De trengte en sentral leverandør

Anders Ekengren er IT-sjef i Synlab Medilab. Han så behov for en mer sentral IT-leverandør som hadde service, produkter, tjenester og lisenser samlet. Valget falt på Dustin.

– Vi ønsket å overta driften og administrere den selv, fordi det ville være mer kostnadseffektivt. Dustin er en komplett leverandør med et stort utvalg, og ved hjelp av teamet deres trenger jeg ikke å lete etter produktene jeg trenger flere steder. Jeg får hjelp til å velge de riktige produktene og tjenestene basert på våre behov, sier han.

Synlab

Verdifullt med spesialister

Gjennom Dustin kjøpte Synlab Medilab blant annet sikkerhetskopiering, nettverk, lisenser og klienter. Den største endringen skjedde på hovedkontoret i Täby. Der designet og bygde Dustin et helt nytt nett. Det var også nødvendig med nye datamaskiner, nettverk og switcher på de 12 lokale laboratoriene.

Anders og Fredrik hadde mange telefonsamtaler og møter. Avhengig av hva det handlet om, tok Fredrik med seg ulike spesialister på områder som lisenser, infrastruktur eller nettverk.

– Det har vært utrolig verdifullt å ha tilgang til alle disse spesialistene. Det har gjort det mulig for oss å diskutere og kjøpe de riktige tingene og lisensene. Spesielt lisenser er ellers et virvar, sier Anders og fortsetter:

– Dustins hjemmeside er veldig bra også. Du kan se alle produktene, hva du har valgt og hva som blir fakturert. Du kan se hva du kjøpte forrige gang, og du kan kopiere en bestilling og legge den inn på nytt.

Gjennom hele kjeden kom Dustins spesialister med ulike forslag om å tilpasse løsningene til Synlab Medilabs behov.

– Jeg har fått en komplett løsning som gjør at jeg kan gjøre det rette fra starten av. Jeg får gode priser og hjelp til å velge dingser og forstå alle lisenser, sier Anders.

Få hjelp med IT-infrastrukturenSynlab
Anders Ekengren

Dustin er en komplett leverandør med et stort utvalg, og ved hjelp av teamet deres trenger jeg ikke å lete etter produktene jeg trenger flere steder.

Anders Ekengren, IT-sjef, Synlab Medilab.

Synlab

Synlab Medilab er en av Sveriges største leverandører innen laboratoriemedisinske tjenester. Hovedsakelig i klinisk kjemi, immunologi, mikrobiologi patologi og cytologi. De driver virksomhet i hele Sverige. Det sentrale laboratoriet ligger i Täby utenfor Stockholm. De har også tolv lokale laboratorier i Stor-Stockholm og ett i Uppsala.

Slik ble det mulig

Utfordring

Synlab Medilab hadde en leverandør av drift og støtte som tok seg av hele IT-miljøet, i tillegg til laboratoriesystemet. Serverne var plassert lokalt hos leverandøren. Synlab ønsket å ta med seg hele IT-miljøet hjem, bygge sin egen løsning og drive den på stedet i Täby. Dette måtte gjøres under stort tidspress med tidsfrist satt av den daværende IT-partneren.

Løsning

Dustin hjalp til med å designe og bygge hele Synlab-nettverket. Dette inkluderte brannmurer, switcher og tilgangspunkter, samt kjøp av maskinvare, servere og klientparker. De gikk fra en privat sky til en OnPrem-løsning.

Effekt

Den nye helhetsløsningen hjelper Synlab Medilab med å bli mer tids- og kostnadseffektiv. For dem er det svært viktig å kunne fokusere på å gjøre arbeidet sitt til fellesskapets beste.

Tekst: Hanna Klumbies
Foto: Samuel Unéus

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger