Inspirasjon

Lær barn koding og teknologi ved hjelp av tech toys

En av de største trendene akkurat nå er digitale leketøy som lærer barn å kode, og viser hvordan teknologi fungerer. Disse er også rettet mot yngre og yngre mennesker.

I en verden der det blir viktigere og viktigere å forstå hvordan maskinvare og programvare fungerer, kan vi se at opplæring i dette gjelder stadig yngre mennesker. En trend vi ser akkurat nå er utviklingen av såkalte ”tech toys”. Tech toys er digitale leketøy som lærer barn å kode allerede fra førskolen og oppover. Dette er ikke noe nytt, men på årets CES-messe kunne vi se en eksplosjon av disse ”leketøyene”, og vi forventer at 2019 kommer til å bli året da disse virkelig slår gjennom.

Det er mange forskjellige typer ”tech toys”, men de har et felles mål, og det er å lære barn hvordan teknologi og koding fungerer. Ofte skjer dette gjennom en form for gamification, hvor man lærer grunnleggende koding gjennom enkle øvelser.

De mest populære gadgets på dette området er forskjellige typer roboter der barna både kan bygge dem sammen og kode hvordan de skal oppføre seg. Mange av robotene vi har sett de siste årene, har rettet seg mot et litt eldre publikum som kan bruke en datamaskin eller nettbrett for å programmere roboten. Det vi så på CES-messen var flere løsninger som tar programmeringen til et enda enklere nivå, for å passe til barn i yngre alder.

Blant annet fikk vi se byggesett anbefalt fra fire år, der man kunne bygge sin egen datamaskin og deretter lære seg å kode. Dette skjer gjennom enkle store koblinger som minner om klosser i forskjellige former. En annen trend var produkter med augmentet reality, der fysiske leketøy kobles til den digitale verden for å gjøre det hele enklere.

Hvis du ikke allerede har fått øynene opp for ”tech toys”, så er 2019 uten tvil det året du burde gjøre det.

Les også:
Her har virtual reality funnet sted i klasserommet
De største trendene fra CES 2019

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger