Inspirasjon

På fremtidens hybridkontor møtes vi i et metavers

Hybridkontoret har ikke bare kommet for å bli – det vil bare fortsette å utvikle seg. I fremtiden vil du kunne jobbe hjemmefra mens du så å si er på kontoret ved hjelp av smarte briller.

Gjennom pandemien fikk hybridkontoret sitt virkelige gjennombrudd, og det viste seg og å fungere godt. Teknologien vi brukte våren 2020 er både blitt forbedret og videreutviklet, noe som har ført til at de fleste er enige om at hybridkontor er en god idé å fortsette med.

– Studier viser at flertallet heller mot arbeidsplasser med hybride løsninger. De fleste ønsker ikke å utelukkende jobbe hjemmefra eller på kontoret, men at de ønsker en kombinasjon, forteller teknologiekspert hos Pricerunner, Evelina Galli.

online meeting at home

Inkluderende teknologi

Evelina Galli kan fortelle at de fleste besøkende på nettsiden hovedsakelig ser etter tradisjonelt tilbehør som skjermer og justerbare skrivebord til hjemmekontorene sine.

– Mange vil gjerne gjøre hjemmekontorene sine bedre når det gjelder balansen mellom jobb og fritid, for eksempel med en fysisk timer slik at man ikke jobber mer enn nødvendig, sier Galli.

Det kan for mange sitte litt langt inne å skulle gjøre større private investeringer i maskinvare til hjemmekontoret. Det er derimot mye bedrifter kan gjøre, for å gjøre det enklere for de som jobber eksternt.

– Det finnes blant annet kameraer med 360 graders vinkel, som du kan sette midt i konferanserommet. På den måten vil alle kunne se og høre den som snakker. Mange har nok opplevd å sitte i videomøter der man er usikker på hvem som prater, og slike problemer løses ved bruk av et slikt kamera, legger Galli til.

woman sitting in an office wearing vr glasses

Hybrid på ekte i metaverse

Innen teknologien skjer det mye på kort tid, og om vi ser noen år frem i tid vil det antageligvis ha skjedd mye mer.

– Metaverse er definitivt noe som vil påvirke hvordan vi jobber. I stedet for å sitte i videomøter hele dagen, vil vi befinne oss på en slags virtuell plattform der vi kan skifte mellom ulike kontor på sekunder. Mange spår at utviklingen vil føre til at vi ikke lenger trenger å bo i nærheten av arbeidsplassene våre, sier Galli.

Nøyaktig hvordan dette vil fungere i praksis er foreløpig uklart. Det kan for eksempel dreie seg om bruk av augmented reality-briller, som i motsetning til dagens variant i headset-format, vil ligne mer på vanlige briller. Flere av verdens største teknologiselskaper er allerede på banen og jobber med å utvikle slike produkter.

– Augmented reality er en blanding av den virkelige verden og et lag med virtuell informasjon. Dette vil i praksis si at jeg kan sitte på et kontor med flere andre til stede, samtidig som jeg også kan se flere som ikke fysisk er der, legger Galli til.

– Dersom opplevelsen av å være i en sosial kontekst blir overbevisende nok, tror jeg vi vil få enda mindre behov for å fysisk dra på kontoret, avslutter hun.

The cover of Dustin Solutions Magazine

Liker du denne artikkelen?

Artikkelen kommer fra vårt magasin Solutions. Her kan du lese hele magasinet på nett.

Les Solutions Magazine

Slik kan du skreddersy ditt hybride kontor for fremtiden

Finn ut mer

Sist oppdatert: 19 januar 2023

Tagger