Strategi og lederskap

Samarbeid enklere med Teams

I løpet av en vanlig arbeidsdag arbeider de fleste av oss med en rekke forskjellige mennesker – kolleger, eksterne medarbeidere, kunder og leverandører. For å lykkes i hverdagen må samspillet mellom disse personene fungere virke glatt jevnt som mulig. I den siste tiden er det blitt lansert flere nye digitale verktøy som er utformet for å lette samarbeidet både innenfor og utenfor egen organisasjon. Som bruker kan det virke overveldende å lære seg enda et verktøy og nok et system. Men et nytt verktøy trenger ikke å bety at det blir vanskeligere – tvert imot. Med Teams trenger du ikke å forholde deg til forskjellige systemer eller lære deg nye programmer.

Flere forskjellige systemer er en vanlig hindring i jobben

Så lenge du arbeider med dine egne dokumenter behøver ikke de forskjellige systemene å stelle i stand så mange bekymringer, bortsett fra at du må veksle frem og tilbake mellom forskjellige programmer. Men når arbeidet gjøres i grupper, kan mengden av forskjellige systemer derimot utgjøre et hinder. Et vanlig problem er versjonshåndtering, når du og dine gruppemedlemmer må sende arbeidsdokumenter via e-post mellom dere. For å gjøre dette lettere, har kanskje en av dere lagret dokumenter privat, kanskje på en egen Dropbox-konto eller på et annet lagringssted.

I begge disse tilfellene, når dere sender filer til hverandre via e-post eller lagrer informasjon eksternt, er det høy risiko for at dataene havner i feil hender. Det er også mulig at du bryter med bedriftens retningslinjer når du lagrer dokumenter privat, uten bedriftens kunnskap.

Teams – Et enkelt verktøy for de som allerede arbeider i Office 365

Hvis du arbeider i Office 365, har du muligheten for å begynne å bruke ett verktøy – Microsoft Teams – som eliminerer behovet for å sende dokumenter frem og tilbake via e-post og lagre informasjon eksternt.

Teams er et samarbeidsverktøy i Office. Hvis du er vant til å arbeide i Office, vil du raskt kjenne deg igjen. Med Teams kan du arbeide i en gruppe sammen med kolleger og eksterne personer som kan inviteres til gruppen.

Hver gruppe har en chat-side som startside, eller «startfane», der dere kan diskutere med hverandre. Dokumentene du arbeide med kan lagres i en annen fane beregnet for dokumenter. Dette betyr at dere ikke lenger trenger å sende dokumentene til hverandre, men kan arbeide i sanntid med den nyeste versjonen. I fanen «Wiki» kan dere legge inn mer statisk informasjon, som veiledninger og instruksjoner. Du laster bare inn de fanene du trenger til arbeidet ditt.

Én eneste innlogging

Med Microsoft Teams bruker du samme konto som du allerede har for Office. Teams fås som program på datamaskinen, f.eks. appen som skal lastes ned på mobil og på nettet. Teams gjør det enkelt for både interne og eksterne ansatte og kontakter å arbeide sammen, uansett hvor de er og hvilken enhet de arbeider på.

Når du er logget inn i Teams kan du se din egen og medlemmenes kalendere slik at dere lettere kan avtale møter og ringe til hverandre. I Teams kan du også enkelt få tilgang til dine egne dokumenter som du har på OneDrive. Med én innlogging har du tilgang alt du trenger når du arbeider.

En ny måte å arbeide på

Finn ut mer om hvordan Teams kan gjøre hverdagen enklere. Dustin gjennomfører en gratis workshop med teamet ditt. Meld din interesse for å få flere opplysninger.

Les mer:

Motiver dine medarbeidere for å komme i gang med Microsoft Teams
Mer effektivt samarbeid med Microsoft Teams
Enklere lagring og behandling av informasjon med Microsoft Teams
Bedre sikkerhet med Microsoft Teams som samarbeidsverktøy
Microsoft Teams - Et nytt verktøy for et mer effektivt samarbeid

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger