Inspirasjon

Teknologitrendene som forandrer møtere dine

Med smart teknologi og effektiv planlegging kommer framtidens møter til å bli både morsommere og mer produktive. Her er fem teknologitrender som kommer til å løfte dine møter til nye høyder.

1. Smarte plattformer tar over

Den klassiske whiteboarden er utrydningstruet, i alle fall om vi skal dømme på bakgrunn av alle smartboards som finnes på markedet nå. Den mest åpenbare, SMART Board, er allerede en suksess både i klasserom og konferanserom, men det dukker opp nykommere fra alle hold.

Google Jamboard er en 55 tommer stor interaktiv 4K-skjerm som naturligvis fungerer ekstra godt med alle Googles verktøy. Samsungs variant heter Flip som er en interaktiv TV med ekstra mange delings- og tilkoblingsmuligheter, slik at møtedeltakerne enkelt kan vise innhold fra sine egne enheter på skjermen. Cisco Spark lar deg koble til skjermen med ultralydsteknologi (!) for raskt å kunne brainstorme.

Cisco Spark

Microsoft vil så klart også ha en skjerm med på banen og lanserer sin Surface Hub som er en interaktiv skjerm med innebygd støtte for videokonferanse.

2. Nærvær på avstand

Ifølge en undersøkelse fra bedriften Loopup mister britiske og amerikanske bedrifter 33 milliarder dollar årlig på tekniske problemer i forbindelse med video- og telefonmøter. Teknikk som fungerer, er helt avgjørende for effektive nettmøter. En spennende teknologi som finnes i dag, men som garantert kommer til å øke i popularitet, er telepresence-roboter. I sin ekleste form er det i prinsippet en iPad på en Segway som gir brukeren mulighet for ikke bare å interagere med den som møter roboten, men også selv å navigere rundt på kontoret. Telepresence-roboter er perfekt for videomøter, men også hvis man trenger å se et nytt kontor eller en ny fabrikk uten å være fysisk tilstede.

3. Virkelig produktivitet i en virtuell virkelighet

Virtuell og utvidet virkelighet (VR/AR) er utvilsomt blitt en hype uten å ha slått gjennom på bred front. Men teknologien har et enormt potensiale for møter. Se for deg å presentere en prototype av en ny bil, og med VR-teknologiens hjelp ta med møtedeltakerne på en prøvetur. Eller hvorfor ikke la møtet finne sted i en virtuell verden der dere alle kan tegne på en modell av det nyeste byggeprosjektet? Mulighetene er uendelige.

PlayStation VR, Samsung Gear VR og Oculus Rift er noen av de beste produktene for dem som gjerne vil utforske hvordan teknologien kan brukes i arbeidslivet.

Sony PlayStation VR.

4. Maksimér effekten med smarte apper

Med engasjerende møtedeltakere, tydelig mål for møtet og god kommunikasjon av møtets resultater, øker du raskt produktiviteten i møter. Det finnes mange gode tjenester og apper for dette formålet. Et eksempel er Minute. Med Minute er det enkelt å invitere møtedeltakere, hente dokumenter fra en valgfri skytjeneste samt se alle punktene på agendaen og legge til nye. Etter møtet kan man raskt se hvem som skal gjøre hva, og når det er tid for et oppfølgingsmøte.

Minute er bare én av mange tjenester som kan hjelpe til med å organisere møter. Det viktigste er ikke å bruke akkurat denne appen, men én av dem som finnes.

5. Videomøter på farten

Vi blir stadig mer mobile og jobber ofte hjemmefra, på toget eller på en kafé. Da hjelper det lite at bedriften vi jobber i, har installert nytt, høyteknologisk videokonferanseutstyr i møterommene, ettersom vi ikke er der. Sjekk ut de nye mobile videokonferansekameraene!

Flere produsenter, blant annet Logitech har lansert kameraer som både er enkle å bruke ute i felten, og som passer for mindre grupper. Samtidig som vi blir mer mobile i vårt arbeidsliv, liker vi å sitte i små rom og samarbeide, såkalte ”huddle rooms”, når vi er på kontoret. Der fungerer denne typen kameraer perfekt.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger