Inspirasjon

Teknologitrender – Oktober

Siste nytt fra teknologiverdenen. Ønsker du å ha oversikt over hva som skjer i teknologiverdenen til tross av at du ikke har tid til å lese alle nyhetene hver dag? I så fall har du funnet riktig sted. I denne nye månedlige krøniken kommer vi nemlig til å sammenfatte de største og viktigste nyhetene fra måneden som har gått.

Dingsene

Droner er fortsatt på moten og både GoPro samt DJI lanserte nye modeller den siste måneden. Begge disse dronene er dessuten veldig spesielle sammenlignet med tidligere modeller. Både GoPro Karma og DJI Mavic Pro er nemlig sammenleggbare og ekstremt mye mer portable enn tradisjonelle droner. For eksempel har DJI Mavic Pro en størrelse på kun 83 x 83 x 198 mm når den er sammenlagt. Disse er helt klart vært å ta en nærmere titt på hvis du synes tidligere droner har vært litt for klumpete å ta med seg.

Den største gadget-nyheten er derimot uten tvil at Google lanserer to egne mobiltelefoner ved navn Google Pixel og Google Pixel XL. Forskjellen mellom disse og de tidligere Nexus-telefonene er at Nexus-serien alltid har blitt markedsført som et samarbeid mellom Google og programvareprodusenten, mens disse nye telefonene er designet av kun Google. Det høres kanskje ikke ut som det er noen større forskjell, men det er veldig stort at Google selv begir seg inn i mobilbransjen, for å virkelig møte Apple istedenfor å la Samsung og andre produsenter være talspersoner for Android.

Fremtiden

Hvis vi ser på forskning og teknologi på prototypstadiet så er en av de mest interessante tingene batteriet Panasonic viste frem i begynnelsen av oktober. Det nye batteriet er nemlig kun 0,55 millimeter tykt og kan bøyes oppimot 25 grader. Bøyelige batterier er utrolig viktig for utviklingen av fremtidens wearables som gjør dette til en veldig stor nyhet selv om disse batteriene akkurat nå kun har en kapasitet på maks 60 mAh.

En annen nyhet som kommer til å påvirke fremtidens teknologiprodukter er at USB Implementers Forum har presentert nye spesifikasjoner for USB-C. Det som er interessant er at de nye spesifikasjonene handler om hvordan man skal bruke USB-C som grensesnitt for å sende ut lyd. Dette gjør det mulig for for eksempel telefonprodusenter å gjøre som Apple og sløyfe hodetelefonutgangen og isteden bruke samme port for både lading og lyd. Enten man vil det eller ikke så er nok sjansen ganske stor for at 3,5 mm-uttaket forsvinner på fremtidens mobiltelefoner og det er best å begynne å se på fordelene med dette.

Notisen

Vi avslutter med en notis om at en æra nå går i graven. Dette skjedde da telefonprodusenten Blackberry gikk ut med nyheten om at bedriften ikke lengre vil produsere egne telefoner. Fremover vil Blackberry isteden benytte seg av en tredjeparts produsent når det kommer til maskinvaren i telefonene sine og satse 100% på å utvikle programvaren til disse.

24 oktober 2016

Tagger