Strategi og lederskap

Tips: Slik lykkes du med IT-rekrutteringen

Konkurransen om IT-talentene på arbeidsmarkedet er steinhard. Hva gjør du for å finne menneskene som kan løfte IT-avdelingen? Og hvordan får du de til å bli værende? Her gir Jonas Hogener, rekrutteringskonsulent på WiseIT, sine beste rekruteringstips til deg som skal rekruttere innen IT-bransjen.

1. Hvordan finner jeg IT-talenter?

– Den eksisterende IT-avdelingen er et fantastisk nettverk. Skap en kultur hvor dine ansatte tipser sine bekjente i bransjen om sin arbeidsplass. Bruk Linkedin til å lage en karriereside for å presentere bedriften og ledige stillinger. Når du legger ut jobb-annonser på Linkedin er det viktig å ha et personlig preg på annonsen, for eksempel noe om bedriften eller hva du trenger hjelp med. Og framfor alt: Be dine ansatte om å like og dele jobbannonsene for økt spredning.

2. Hvordan vet jeg hva jeg skal lete etter?

– Det er veldig viktig å ha tydelige krav på profilen før du setter i gang med rekrutteringen. Jo tydeligere stillingsbeskrivelse, desto mer treffsikker blir rekrutteringen. Still spørsmål ved stillingen: Vil noen være interessert i å søke på denne stillingen, eller har vi bare samlet sammen alt ingen andre vil gjøre og laget en stilling? Dessuten er det viktig å understreke bedriftens USP; konkretisere hva som gjør akkurat din bedrift unik. Dette gjør det lettere for søkere å treffe rett.

3. Hvordan vet jeg når jeg har truffet blink i en rekrutteringsprosess?

– Rekruttering er som dating, personkjemi og magefølelsen påvirker veldig mye. Men selv om det er en fordel at man har en god tone med personen som skal rekruttere, er det viktigste at vedkommende har riktig kompetanse og riktige forutsetninger for å gjøre en god jobb.

4. IT-bransjen er fremdeles mannsdominert. Hvordan kan vi rekruttere flere kvinner?

– Sørg for å være tilstede på konferanser som Women in tech, eller forumer der tech-kvinner samles. Spons arrangementer, sett opp en stand, mingle og skap nettverk. Det er også viktig å være et forbilde selv. Det kan være å ha mangfold på ledernivå, eller å tenke på hvordan dere kommuniserer. Har vi bare menn på alle bildene på hjemmesiden eller viser vi bredde? Slike signaler er viktig hvis dere vil være en bedrift som tar problemstillingen på alvor.

5. Hvordan beholder jeg de jeg har rekruttert?

– Mange tror at når man endelig har funnet rett person og skrevet kontrakt, så er rekruteringen ferdig, en det er da det begynner. Introduksjonen de første månedene er veldig viktig. Man vil ikke komme til et selskap med en rotete organisasjon, hvor det viser seg at man ikke får gjøre det man er ansatt til. Det er ikke uvanlig at folk bytter jobb etter 2-3 måneder hvis de kjenner at det ikke fungerer. Det sosiale er også en viktig del av introduksjonen. Be personen med på lunsj, og inviter til ulike teamaktiviteter sånn at den nyansatte føler seg inkludert.

Her kan du lese flere smarte IT-tips.

De hotteste IT-kompetansene på markedet akkurat nå:

  • Java-utviklere
  • C#-utviklere
  • Prosjektledere innenfor agile metoder
  • Informasjonssikkerhetskonsulent
  • Sky-konsulenter

Kilde: www.utbildning.se og Jonas Hogener

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger