Arbeidsplass

5 teknologiløsninger som gjør det morsommere på kontoret

Å gå på jobb er ikke alltid fryd og gammen, men moderne teknologi kan gjøre det både enklere og morsommere å jobbe. Her er 5 nye duppeditter og teknologiløsninger som kan gjøre jobben litt hyggeligere – hver dag.

1. Bot som gjør det kjedelige

En bot er, som de fleste i dag kjenner til, et program med kunstig intelligens som er designet for å utføre en spesifikk arbeidsoppgave. Det forventes at boter kommer til å ta over kjedelige og gjentakende oppgaver fra mennesker. Noen kule eksempler er Leo fra selskapet Officevibe som jobber som HR-assistent i chatverktøyet Slack, Standuply som holder stand up-møter i Slack og Agent.ai, som driver kundeservice for din bedrift.

2. Den perfekte stillheten

I åpne kontorlandskap er stillhet mangelvare, men med dagens velutviklede støyreduserende hodetelefoner kan du få perfekt stillhet, eller du kan høre på musikken som hjelper deg å fokusere. Modeller som Voxicon GR8 Headphones og Sony MDR-1000X Bluetooth Noise Cancelling Headphones er både trådløse og leverer støyredusering i verdensklasse.

3. En robot som lager kaffe

Det er de gjentatte gjøremålene i livene våre som blir automatisert først. Og hvem vil ikke ha hjelp til å lage en god kopp kaffe innimellom? Utviklingen av såkalte lettroboter som er bygget for å samarbeide med mennesker der de er, beveger seg raskt akkurat nå. Allerede i dag kan robotene brygge like god kaffe som hvilken som helst hipster-barista. I San Fransisco finner du kafékjeden Cafe X hvor du kan kjøpe cappuccino, latte og espresso av en robot-barista. Og snart har du kanskje en robotkollega på ditt eget kontor.

4. Smart tastatur

Et utfordring i det moderne arbeidslivet er at mange av oss veksler mellom oppgaver oftere enn før. Men å stille om tar tid. Med et smart tastatur som tilpasser seg ulike arbeidsoppgaver kan det gå lettere å omstille seg raskt. Med Logitech Craft kan du tilpasse hvordan tastaturet, og spesielt den berøringsfølsomme kontrollen i venstre hjørne, skal styre de ulike appene og gi direkte tilgang til bestemte funksjoner du bruker ofte.

5. Oversetteren direkte i øret

Mange av oss bruker flere språk i jobben, og dette blir bare mer og mer vanlig. Teknologien for språkgjenkjenning, oversetting og talesyntese har hatt en enorm utvikling de siste årene. Et spennende eksempel er Googles nye trådløse øretelefoner Pixel Buds som kan oversette telefonsamtaler for deg underveis. Øretelefonene kan ifølge Google oversette 40 ulike språk. Batterilevetiden er fem tider. I tillegg fungerer oppbevaringsboksen til Pixel Buds som et ekstra batteri som øker batterilevetiden til 24 timer.

5 desember 2017

Tagger