Arbeidsplass

Alt smart du kan gjøre i Microsoft Teams

Effektivt samarbeid er helt avgjørende for praktisk talt alle selskaper i dag. Om du jobber fra forskjellige kontorlokasjoner, jobber hjemmefra eller sitter hos kunden, hjelper Microsoft Teams deg med å opprettholde produktiviteten, uansett hvor du er.

Trodde du at Microsoft Teams kun kan brukes til videomøter? Feil! Det er mange andre smarte funksjoner i denne applikasjonen som er inkludert i Microsoft 365 Business Standard.

Microsoft Teams er et chatbasert, fleksibelt og skreddersydd arbeidsområde som er navet for samarbeid i forskjellige team. Det er mulig å tilpasse hva som skal være tilgjengelig i Teams utfra ønsker og behov for det aktuelle teamet eller prosjektet.

- Stadig flere selskaper får øynene opp for hvor bra samarbeidsverktøy Teams er. Teams kan være navet for all kommunikasjon, både intern informasjon og informasjon knyttet til spesifikke prosjekter. Teams har gitt oss en helt ny måte å samarbeide og samhandle med kollegene våre på, sier Anders Wistam, nordisk salgssjef i Microsoft.

Et nav for samarbeid

For hver kunde eller prosjekt du jobber med, kan du opprette ditt eget team i Microsoft Teams. Gruppen er lukket for andre enn de du inviterte, og du og teamet ditt kan enkelt oppbevare og dele informasjon, dokumenter og chatte i gruppen. Det er godt strukturert, og du har alt samlet på ett sted.

- Du slipper å sende utallige eposter med dokumenter til kolleger. Nå laster du i stedet alt opp på et passende sted i Teams slik at alle får tilgang og kan redigere i de siste versjonene der, sier Anders Wistam.

Kommunikasjon i Microsoft Teams kan gjøres på den måten som passer best der og da - chatsamtaler, møter, private samtaler eller gruppesamtaler. Fordi Microsoft Teams er skybasert, får du tilgang fra hvor som helst, enten du jobber fra en PC, Mac eller mobil enhet.

Synkronisert med Outlook-kalenderen

En annen fordel med Microsoft Teams er at alt kan synkroniseres med Outlook-kalenderen. Det lar deg holde orden på alle dine Microsoft Teams-møter på samme sted som du legger inn fysiske møter. Når du inviterer til et møte direkte fra kalenderen i Microsoft Teams, genereres en tilkoblingslenke til møtet automatisk. Hvis du sender invitasjonen fra Outlook, kan du enkelt klikke av for å gjøre det til et teamsmøte.

Bestill et abonnement på Microsoft 365 Business Standard allerede i dag

Til produktet

5 tips for videomøter i Microsoft Teams

Microsoft Teams er selvfølgelig også perfekt til videomøter. Ikke minst er det trygt, mye sikrere enn mange andre videokonferanseløsninger som er tilgjengelig. Dere kan være mange deltakere i et møte, og det er enkelt å dele skjerm eller dokumenter og å kommunisere via møte-chatten.

  1. Du kan velge om du vil bli sett via video eller bare med ikonbildet når du har videomøter.
  2. Du kan gjøre bakgrunnen din uskarp slik at bare du er tydelig. Kanskje ekstra nyttig nå som mange jobber hjemmefra.
  3. Du kan også velge en alternativ bakgrunn eller et fotografi bak deg på videomøtet, hvorfor ikke late som du har møtet fra et strandparadis i stedet for i kottet?
  4. Hvem som helst kan slå av mikrofonen for enhver annen deltaker i videomøtet. Smart hvis en kollegas bakgrunnsstøy plager deg når du holder en presentasjon.
  5. Du kan ta opp møtet, og det lagres i chatten i en viss tid. Bra for de som ikke kunne delta eller ønsker å transkribere møtekommentarer etterpå.

Sist oppdatert: 2 desember 2022

Tagger