Arbeidsplass

Derfor bør du flytte PC-en til skyen

Windows 365 lar deg skape et enkelt og sikkert hybridmiljø. Hele PC-en og skrivebordet strømmes fra Microsoft-skyen. Via en lenke har du har tilgang til PC-en fra en valgfri enhet.

Windows 365 er, i motsetning til søsknene Microsoft 365 og Office 365, en helt skybasert PC med operativsystemet Windows 11. Skrivebordet er virtuelt og strømmes fra Microsoft-skyen. Tjenesten passer for bedrifter som ønsker å forenkle det hybride arbeidslivet, har strenge sikkerhetskrav eller ønsker å dele ut midlertidige lisenser. Windows 365 finnes i to varianter, en for business-brukeren og en for enterprise, der det inngår mer funksjonalitet for håndtering.

- Windows 365 er svært enkel i bruk. Du kan stille inn og skalere skybaserte datamaskiner tilpasset ulike behov for serverkraft. Brukerne får tilgang til PC-en fra en valgfri enhet via en lenke, uansett om de bruker Mac, PC, Android eller iPhone. De kan logge inn fra biblioteket, toget eller naboens datamaskin – opplevelsen er den samme, sier Fredrik Berg, skyspesialist hos Dustin.

Høy sikkerhet

Ettersom alt innhold, dvs. filer, apper, programmer, data og innstillinger lagres i skyen, kan ingenting havne på den lokale harddisken. Perfekt for virksomheter med strenge sikkerhetskrav som ønsker et hybrid arbeidsmiljø.

- Med denne løsningen er det umulig å lagre noe lokalt eller å lekke informasjon hvis noen for eksempel glemmer datamaskinen på bussen, konstaterer Fredrik Berg.

Selve opplevelsen og virtuelle datamaskiner finnes allerede. Ifølge Fredrik er forskjellen at Windows 365 er optimalisert for Teams.

- For bedrifter med mer enn 300 brukere kan Azure Desktop være et mer kostnadseffektivt alternativ, men da kreves det at man selv tar hånd om servere og backup.

Fredrik Berg med Win as a team-slagordet bak seg.
Fredrik Berg, Nordic Service Product Manager, Dustin.

Mindre krav til klienten

Med Windows i skyen er det også enklere å gjenbruke eldre datamaskiner, ettersom maskinvaren blir mindre viktig. Kraften ligger i skyen. Ifølge Fredrik krever de fleste kontorjobber bare Office-pakken og Teams.

- Et scenario er at du kjøper inn billigere, tynne klienter til kontoret. BYOD blir enkelt ettersom brukerne kan nå skrivebordet fra PC-en eller mobiltelefonen hjemme uten at det går utover sikkerheten. Med en slik løsning slipper de å ta med seg PC-vesken hverdag, sier han.

All drift er inkludert

Har du tidligere håndtert driften av servere og backup, samtidig som du har forsøkt å estimere serverkraft og jobbet med CSP-lisenser? Med Windows 365 slipper du alt dette. Derfor er Windows 365 også litt dyrere, mener Fredrik. Som IT-ansvarlig kan det være nyttig å vite at hvis du har behov for å øke eller redusere antall lisenser på kort varsel, er det bare Windows 365 som gir deg denne muligheten i tiden fremover. De andre lisensene fra Microsoft vil ikke lenger tilby samme fleksibilitet fra og med 1. mars 2022.

- Virksomheter som ønsker å skalere lisenser fritt bør ta en nærmere titt på Windows 365. Hvis du ekspanderer, kjøper opp selskaper og må øke arbeidsstyrken i en begrenset tidsperiode, kan du enkelt dele ut virtuelle PC-er og komme i gang på under 30 minutter. Dessuten er ytelsen fra den virtuelle maskinen til Microsoft 365 svært bra, ettersom de ligger i samme sky, sier Fredrik.

Modern Virtual Desktop – ny tjeneste

Dustin tilbyr Windows 365 som en vanlig CSP-lisens og i form av tilleggstjenesten Modern Virtual Desktop, som lanseres i begynnelsen av 2022. Har bedriften din allerede bruker en tjeneste for arbeidsplassen, som Modern Workplace, kan du enkelt legge til Modern Virtual Desktop.

- Det er enkelt å administrere innenfor rammen av Modern Workplace og betale per bruker og måned, sier Fredrik Berg.

Les mer om Modern Workplace

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger