Arbeidsplass

Dingser - Kickstart strømmingen

Vil du strømme events?
Her er dingsene som gir strømmekarrieren en kickstart.

USB Capture HDMI 4K Plus

Strømme spill

For deg som ønsker å strømme PC-spill er det i de fleste tilfeller ikke nødvendig med eksternt skjermkort. Men for den som strømmer spillsekvenser med høy oppløsning fra spillkonsoller, er det nødvendig med et slikt ”mellomtrinn”. Med USB Capture HDMI 4K Plus kan du enkelt koble Xbox eller PlayStation til PC-en for å strømme 4K.

Sony a6400

Bra blikk for film

Det finnes veldig mange alternativer for den som ønsker å finne et passende kamera for strømming. Det er imidlertid få av dem som har like balanserte egenskaper som Sony a6400. Bak det elegante kabinettet finner du et monster av et filmkamera som håndterer nydelig 4K-oppløsning. Med den patenterte ”Real-time Eye AF” -teknologien – som bruker kunstig intelligens for å opprettholde knivskarpt fokus på øynene – er det lett å strømme med samme flotte skarphet som proffene.

Yeti-mikrofon

En populær mikrofon

Det er tre mikrofonalternativer: Standard 3,5 mm, USB eller XLR. Den gylne middelvei for mange som strømmer er USB-mikrofonen. Den kombinerer høy lydkvalitet med et enkelt grensesnitt som ikke krever et eksternt lydkort. En av de mest populære produsentene i dette segmentet er Blue Microphones, vi ser dere Yeti-mikrofon i nesten alle strømminger. Eller de ville ha sett den om det ikke var for den stilige mikrofonstativarmen som er inkludert.

YoloBox

Bærbart studio

Å strømme fra det trygge hjørnet hjemme eller på kontoret er så sin sak. Å sende live fra et arrangement eller målområdet i et løp er noe helt annet. YoloBox er et bærbart studio som gjør livet enklere for deg som ikke nøyer deg med kvaliteten på mobilkameraet. Denne boksen har alt: Kameraer og mikrofoner, minnekortspor og trådløse funksjoner som lar deg strømme i sanntid både via Wi-Fi og 4G-nettverket.

Elgato Cam Link 4K

Strømme med systemkamera

Systemkameraer går utenpå webkameraer når det gjelder bildekvalitet. Men for å få et DSLR-kamera til å strømme materiale live til Youtube, Facebook og Twitch, trenger du vanligvis et slags ”mellomtrinn”. Dette koder kameraets utdata i sanntid, til et format som passer strømmeplattformene. Elgato Cam Link 4K håndterer dette jevnere enn de fleste. Du kobler bare Cam Link til datamaskinens USB-port, og deretter kobler du kameraet til enheten ved hjelp av en HDMI-kabel. Klart.

Ringlys

Avgrenser problemet

Du kan kjøpe et dyrt kamera - men hvis du ikke har godt lys vil du ikke kunne lage gode profesjonelle sendinger. Inngang: Ringlys! De gjør det enkelt å belyse en enkeltperson som skal synes i bildet. Ringlysteknologi omgår problemet med skygger ved å belyse ansiktet fra alle sider samtidig. Det gir et jevnt og fint lys.

Arozzi Green Screen

Send fra månen

Det har aldri vært lettere å holde et foredrag fra månen. I dag har teknologien kommet til et punkt der Teams og Zoom lar brukerne projisere virtuelle bakgrunner for å skjule de rotete hjemmekontorene. Men det innebærer også at hode og armer ufrivillig kappes av nå og da. Hvis du vil opprette digitale bakgrunner som fungerer like godt som på den hvite skjermen, trenger du en grønn skjerm, for eksempel Arozzi Green Screen.

Elgato Stream Deck

Få full kontroll

Et ”streamdeck” er ikke en nødvendighet. Men det er en grunn til at så mange av de mest populære kjendisene på nettet bruker dette tilbehøret. Streamdecks er en type kontrollpaneler. De har knapper du kan koble til funksjoner du bruker ofte når du strømmer, for eksempel pause og spille av videoer, eller slå lyden av og på. Når tusenvis av abonnenter ønsker å samhandle med deg samtidig, vil du takke deg selv for at du skaffet deg Elgato Stream Deck.

Tekst: Jakob Svärd

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger