Arbeidsplass

Enklere distansemøter med en modulær konferanseløsning

HP kan datamaskiner, så da de skulle utvikle et system for konferanserommet, var det naturlig å bygge det som en datamaskin. HP Elite Slice er en modulær konferanseløsning som kan administreres og som kan tilpasses etter størrelsen på rommet, bruk og forutsetninger.

HP Elite Slice er hjertet i HPs møteromsløsning. Produktet, som nå er inne i sin andre generasjon, har eksistert på markedet en stund, men det var først da Microsoft lanserte Skype Room Systems og Teams, at interessen virkelig tok av.

- Stadig flere bedrifter har innsett hvor lett det er å utstyre et rom med tilkoblet konferanserom utstyr, og at det ikke trenger å koste så mye. Den største interessen ser vi hos små og mellomstore bedrifter, men også hos større kunder med flere mindre møterom sier Anders Bo Forsdahl, Area Category Manager hos HP i Norge.

En modulær PC for konferanserommet

Selv om HP Elite Slice i bunn og grunn er en PC, er den laget for å passe inn i det moderne konferanserommet. Modulene stables i høyden og settes sammen uten bruk av verktøy.

- Med modulene vil vi gi kundene våre fleksibilitet og skalerbarhet. Du kan for eksempel velge om enheten skal ha høyttalere, mikrofoner, HDMI-innganger, VESA-feste og muligheten til å tilkoble eksterne skjermer trådløst, sier Anders.

Standardkonfigurasjonen finnes for Microsoft Teams Rooms og for Zoom Rooms og er utstyrt med en lydmodul og en berøringsskjerm på 12,3 tommer. For større konferanserom finnes en nedstrippet modell HP kaller ”Audio Ready”. Den kan kompletteres med eksterne tilbehør og tilkobles til bedriftens egne konferanseromsystem.

- Når du booker konferanserommet, bookes også Slicen automatisk. Enheten merker selv når de første deltakerne kommer inn i rommet, og setter skjermen i gang. Brukeren trenger bare å trykke på en knapp for å starte det digitale møtet.

Lyd fra Bang & Olufsen

Man skal ikke undervurdere verdien av god lyd. I lydmodulen som plasseres på toppen av HP Elite Slice, sitter høyttalere og mikrofoner som er fremstilt i samarbeid med Bang & Olufsen.

- Hvis lyden er dårlig, blir det ikke noe bra møte. På lydmodulen sitter fire høyttalere som leverer stereolyd i 360 grader, og fire mikrofoner. Avhengig av hvordan akustikken i er i rommet, fungerer løsningen for opptil 15-20 møtedeltakere uten at du trenger å tilkoble tilleggsutstyr.

Som et resultat av samarbeidet med Bang & Olufsen har HP også fått tilgang til avansert støydempe-teknologi.

- Dobbelrettet støyredusering gjør at vi kan dempe forstyrrende bakgrunnslyder og dermed øke kvaliteten på møtet. Jo flere deltakere, desto viktigere er det at tastaturlyder og andre forstyrrende bakgrunnslyder ikke slipper igjennom.

Ikke glem sikkerheten

Et aspekt mange glemmer når de velge utstyr til møterommet sitt, er sikkerheten. I følge Anders bør alle moderne IT-produkter ha innebygd sikkerhet. Ellers risikerer de å bli en enkel inngang for hackere.

- HP Elite Slice har de samme sikkerhetsfunksjonene som i våre datamaskiner. Blant annet HP Sure Start som kontrollerer bios før operativsystemet lades. Siden dette er en vanlig PC, kan IT-avdelingen administrere den akkurat som en hvilken som helst datamaskin, sier Anders.

Utstyr Huddle-rommet ditt med en Thunderbolt-dokk

Det er egentlig ingen møterom som er for små for HP Elite Slice, men for de aller minste rommene vil Anders også anbefale HP Thunderbolt Dock G2 med lydmodul.

- Det er en USB-C-dokk med innebygde høyttalere og volumkontroller på toppen. Det er en veldig god løsning for små Huddle-rom siden det er en priseffektiv løsning som krever veldig lite av brukeren. Det er bare å tilkoble datamaskinen og starte møtet. Når møtet er ferdig har du ladet datamaskinen samtidig.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger