Arbeidsplass

Fordelene med en mobil arbeidsplass

Forskerne er enige: Vi er mer produktive når vi ikke alltid må sitte på kontoret og jobbe. Det finnes flere forklaringer:

Fulle arbeidsdager

Forsker Nicholas Bloom peker på det distraherende miljøet. Han løfter også frem at dem som jobber hjemmefra i høyere grad jobber fulle arbeidsdager. Kontorjobbene har i hans undersøkelse færre effektive timer fordi folk blir forsinket i kollektivtrafikken, tar lange lunsjer med kolleger eller går tidligere for å rekke private ærender.

screen icon

Får mer gjort

Magasinet Forbes skriver at 91 prosent av dem som jobber utenfor kontoret opplever å få mer gjort når de selv velger hvor de skal utføre arbeidet.

Stadige forstyrrelser

Clock icon

Forsker Zoë Humphries har funnet ut at vi i snitt blir forstyrret hvert ellevte minutt i løpet av en normal arbeidsdag på et kontor. Hun mener også at det tar 23 minutter å få konsentrasjonen tilbake – en likning som ikke går opp.

Flere plasser

Antallet «coworking-­spaces» fortsetter å øke. Fra 18 700 plasser globalt i 2018, finnes det i nå 22 400.

Chair icon

Færre oppsigelser

Stanford-professor Nicholas Bloom fant i en undersøkelse ut av medarbeidere som får jobbe der de selv vil har 50 prosent lavere sannsynlighet for å slutte i jobben.

Car icon

Jobber fra bilen

Det kan være verdt å huske på at fjernarbeid kan være mye mer enn å jobbe hjemmefra. I USA oppgir 40 prosent av de som jobber utenfor kontoret bilen som et av arbeidsstedene sine.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger