Arbeidsplass

Fra skriver til digital dokumenthåndtering

Når utskriftene reduseres, gjelder det for et selskap som selger skrivere å være lydhør overfor kundenes behov. For Canon innebærer det å tilby komplette systemer for digital dokumenthåndtering, i stedet for å selge enkelte skrivere. Men også å lytte til økende krav til bærekraft som kundene stiller.

Når våre arbeidsformer endrer seg, gjelder det for bedriftene å følge med. Det papirløse kontoret er kanskje ikke en realitet ennå, men det er klart at vi skriver ut mindre i dag enn noen gang før.

– Trenden vi ser i dag er at bedriftene går fra å kjøpe skrivere til å se på løsninger for å jobbe med stor informasjonsflyt. Våre skrivere er en del av det, men fokuset har skiftet fra selve utskriftsjobben til å administrere dokumenter generelt, sier Bodil Nordin, som er er bærekraftsjef i Canon Sverige.

For å finne ut hvilke behov et selskap har når det gjelder dokumenthåndtering, har Canon utviklet "MPS", Managed Print Services.

– Med MPS tar vi et helhetsansvar for kundens utskriftsmiljø. Vi starter alltid med en analyse av dagens situasjon og ser på hva selskapet faktisk trenger for å få en optimalisert maskinpark. Hvis man ikke har gjort det før, så kan det føre til at man reduserer antall skrivere totalt, noe som er bra fra et miljømessig synspunkt, sier Bodil Nordin og fortsetter:

– Det handler også om å utdanne brukerne i hvordan de anvender produktet på den mest effektive måten. Vi har for eksempel programvare som sikrer at tosidig utskrift er standard, slik at du må gjøre et aktivt valg for å få noe annet. Det er av stor betydning fra et miljømessig synspunkt.

Et av Canons fokusområder er sirkulær økonomi. Det betyr at i stedet for å kassere et ødelagt produkt, tar man vare på det og enten fikser det eller resirkulerer materialet.

– Et eksempel er vårt innsamlingsprogram for tonerkassetter som vi har drevet siden 90-tallet, der vi produserer nye kassetter av de gamle. Vi har også et system hvor vi samler kretskort og andre reservedeler som renoveres og brukes igjen, sier Bodil Nordin.

Hun nevner også Canons serie EQ80 multifunksjonsskrivere, som består av opptil 80 prosent resirkulerte deler og komponenter.

Bærekraft handler ikke bare om miljø. Canons globale forretningsfilosofi, Kyosei, som betyr "å leve og arbeide sammen for alles beste", er kjernen i virksomheten. Dette innebærer blant annet at Canon tar vare på sosiale forhold for de ansatte i selskapets fabrikker og i forhandlerkjeden, men også at de støtter sosiale prosjekter i samfunnet som for eksempel BRIS.

– Vi har et sporsorsamarbeid med BRIS, og i fjor presenterte vi en guide sammen for å skape et bedre og hyggeligere klima i sosiale medier. Guiden er rettet mot voksne og barn som bruker sosiale medier, og målsettingen er at den skal spres videre til for eksempel skoler og idrettsforeninger. Vi ønsker å engasjere oss mer og se hvilke muligheter det finnes for oss for å løfte frem viktige saker, sier Bodil Nordin.

3 viktige trender innen utskrifter

  1. Kundene er mer interessert i en totalløsning for dokumentbehandling enn individuelle skrivere.
  2. Gjenbruk og gjenvinning blir viktigere. Et eksempel er Canons program for gjenvinning av tonerkassetter.
  3. Med en oversikt over selskapets behov kan maskinparken effektiviseres, noe som vil bli en besparelse både for miljøet og lommeboken.

Last ned guiden her: https://bit.ly/2woPucJ

Les også:

Betydningen av å støtte brukerne til å bli mer bærekraftige
Tilgang er viktigere enn eierskap

Fokus

Bodil Nordin

Canon

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger