Arbeidsplass

Full kontroll over bedriftens iOS-enheter

Trådløs overvåkning, låsbar MDM-registrering og grunnleggende installasjoner på plass før mobilen er pakket ut av esken. Det er noen av fordelene med å håndtere bedriftens iOS-enheter ved hjelp av Apples Device Enrollment Program (DEP).

Å starte opp og å gjøre bedriftsunike innstillinger på en ny iPhone er bare begynnelsen på en langtekkelig prosess for mange IT-administratorer. Etter levering kommer installasjon, distribusjon, inventering og håndtering. Apple har løst problemet gjennom å skape en praktisk og ekstremt tidsbesparende metode for å distribuere og konfigurere din bedrifts iOS-enheter, uten at du trenger å røre dem manuelt. Kort fortalt kan man si at Apples DEP opphøyer verdien av et Mobile Device Management-system, såkalt MDM.

DEP-kontoen gir deg kontroll over bedriftens enheter

– Bedriftens innkjøp av iOS-enheter dukker automatisk opp i deres DEP-konto. Der kan du med et klikk tilordne enhetene til bedriftens MDM-system som tar hånd om resten. Brukeren får en bedre opplevelse og en startklar mobiltelefon eller nettbrett i hånden, forteller Alexander Pontikis, mobilitetsspesialist på Dustin.

Å låse opp en mobiltelefon etter at en medarbeider har sluttet, koster både tid og penger. Som bedrift kontrollerer dere brukerinnstillinger og slipper å levere fra dere apper som installeres på en enhet. Ettersom mobiltelefonene automatisk blir låste til deres MDM-system, mister de helt tyveriverdien. Apples DEP automatiserer ganske enkelt håndteringen av bedriftens mobile enheter. Storskala-installasjoner blir enkle og du kan lett tilkoble flere ulike MDM-systemer til samme DEP-konto. Så hvordan kommer man i gang med Apple DEP?

– Du registrerer bedriften din på deploy.apple.com og får en unik DEP-id av Apple. I portalen kan du legge til deres eksisterende MDM-system dersom det finnes et. Ellers hjelper vi deg selvsagt gjerne med å komme i gang med det også, sier Alexander Pontikis og understreker at det finnes mye skjult potensiale i dagens smarttelefoner:

– Med riktig grunnlag på plass er det enkelt å bygge videre med bedriftsunike applikasjoner. Det er der den virkelige tilgangen finnes i enhetene. Da er det enkelt og kostnadseffektivt med en helhetsleverandør som tar hånd om alt som dreier seg om bedriftens mobile miljø, som utskifting av telefoner, MDM-system, finansiering, avtaler og support. Dustin har alt fra smarte pakkeløsninger som iPhone med tjenester til skreddersydde helhetsløsninger der Apples DEP er en av de unike tilleggstjenestene vi tilbyr.

Alt dette inngår i Apples DEP:

Obligatorisk og låsbar MDM-registrering

Konfigurer iOS-enheter slik at det kreves automatisk registrering i MDM, forsikre at enhetene er konfigurerte i tråd med din organisasjons behov.

Trådløs overvåking

Tillat begrensninger som avstenging av visse funksjoner samt gi ytterligere enhetskonfigurasjoner og funksjoner, for eksempel filtrering av nettinnhold og single-app-modus.

Zero-touch-konfigurasjon for IT-avdelingen

Muliggjør større installasjoner og utrullinger trådløst og med muligheten for umiddelbart å konfigurere kontoinnstillinger, program, applikasjoner og få tilgang til IT-tjenester. Med DEP finnes det ingen grunn for IT-administrasjonen å fysisk ha tilgang til hver enhet for å fullføre installasjonen.