Arbeidsplass

Hybrider tar av

Hybridmodellene, både 2-i-1 og 3-i-1, får et ekstra løft i salget takket være Windows 10.

– Windows 10 er laget for å kunne fungere på en rekke enheter, som hybrider, PC-er, nettbrett, telefoner og Xbox. Tidligere hadde de fleste enhetene forskjellige operativsystemer og var derfor ikke kompatible med hverandre, sier Klas Hammar, forretningsområdesjef for Windows og Surface i Microsoft.

Takket være Windows 10 kan utviklere i en bedrift nå programmere en app eller et program og levere produktet til praktisk talt alle enheter i bedriften.

Samme grense-snitt uansett enhet

For IT-avdelingen blir det dermed lettere å ha kontroll over programmene, og brukerne får samme grense­snitt uansett hvilken Windows 10-enhet de benytter.

– For at brukerne enkelt skal kunne veksle mellom telefon, nettbrett, bærbar PC og hybrid mens de jobber, har vi bygd inn en rekke forskjellige løsninger, sier Klas Hammar.

En av disse løsningene er Continuum i Windows 10, som automatisk gjenkjenner enheten brukeren jobber med.

Hvis brukeren for eksempel kobler mobilen til en stor skjerm, utvides skrivebordet på telefonen til full størrelse på den store skjermen.

For at de personlige innstillingene i skytjenestene fra Microsoft skal være de samme uansett enhet, kan man benytte seg av Azure Active Directory.

Er kun én IT-enhet per ansatt noe for din bedrift?

Edvin Lindqvist

teknisk sjef, Forsway

Per i dag bruker vi primært bærbare PC-er og smarttelefoner. Utviklerne våre har dessuten en stasjonær PC fordi de trenger en kraftigere maskin. 2-i-1 med støtte for penn ville vært praktisk ved diskusjoner med kunder og for planleggingsmøter. 3-i-1 ville nok vært altfor begrenset fordi vi ofte bruker flere enheter samtidig.

Hannu Peltola

adm.dir., Apex Communications Finland Oy

Vi benytter oss ikke av One Device-konseptet. Jeg føler meg ikke komfortabel med bare å bruke et nettbrett for store prosjekter. Selv om nettbrettet kan utvides med tastatur eller skjerm, synes jeg det er lettere å ta med meg en bærbar PC på møter.

Pekka Nurmela

adm.dir., Positive Productions Oy

Jeg vil ha en datamaskin som er effektiv og kompakt, fordi jeg ikke bare jobber på kontoret, men også på kafeer og tog og hjemme i sofaen. Jeg er redd jeg ville måtte kompromisse for mye om jeg brukte en 2-i-1. De tekniske hjelpemidlene jeg bruker, skal ikke bare oppfylle, men også overgå forventningene mine.

Les også "Fremtiden: Én enhet for alt"

Tekst: Johan Cooke
Illustrationer: Valero Doval

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger