Arbeidsplass

Intelligente utskriftsløsninger for grønnere kontorer

Xerox har lenge fokusert på bærekraft. Det har alltid vært en helhetlig tenkemåte om hvordan produktene fremstilles, brukes, gjenbrukes og gjenvinnes. De fleste av selskapets produkter oppfyller også, eller til og med overgår, kravene til miljøytelse.

Har sertifikatet EPEAT i hele 14 land

EPEAT er et sertifikat for elektronisk utstyr som oppfyller spesifikke miljøkrav i form av lavt energiforbruk samt restriksjoner når det gjelder kjemikalier, produktenes levetid og gjenvinning. Med andre ord må man ta hensyn til både design, produksjon, energiforbruk og gjenvinning.

– Som en av få produsenter har vi sertifikatet i hele 14 land, forteller Seppo Valjakka, Product Marketing Manager Workspace Solutions hos Xerox i Finland.

Skriveren – en sentral del av den digitale arbeidsflyten

I takt med at utskriftene går ned digitaliseres dokumenthåndteringen i stadig større grad. Skriveren er nå en sentral del av den digitale arbeidsflyten. For Xerox handler miljøarbeidet fortsatt i stor grad om energi- og papirbesparende funksjoner. Å veilede kundene til en enda mer miljøvennlig og effektiv bruk av produktene. Her kommer "Print Awareness Tool” inn i bildet.

– Verktøyet hjelper brukerne med utskrifter og spør for eksempel om du vil skrive ut dobbeltsidig. Det oppmuntrer også til å skrive ut mindre. ”Pull Print” er en løsning som vi har merket har svært god effekt, forteller Seppo.

Pull Print finnes som både server- og skyløsning og hjelper deg med å velge bort unødvendige utskrifter. Send et dokument til utskrift uten å spesifisere en skriver. Logg på en hvilken som helst tilkoblet skriver med PIN-kode eller adgangskort for å laste ned utskriften din.

– Dels er Pull Print en veldig sikker løsning i og med at du må identifisere deg. Dels skriver bedrifter som regel ut 20 prosent mindre bare ved å gjøre det til et aktivt valg å gå til skriveren og hente utskriften, sier Seppo.

Økt fokus på miljøvennlig programvare

I tillegg til tekniske innovasjoner som for eksempel reduserer tonerpartikler for å spare energi og papir, fokuserer Xerox på utvikling av programvare som har til formål å gjøre ytterligere material- og energibesparelser. Som kunde kan du, gratis eller til en mindre kostnad, finne ulike typer apper for både våre vanlige skrivere og multifunksjonsskrivere. Apper som legger til funksjonalitet, forenkler og effektiviserer ulike typer arbeidsflyt.

– I tillegg til ulike apper som lar deg skanne og skrive ut fra en valgfri multifunksjonsskriver, kan du med hjelp av "Connect for DocuSign” sikkert skanne, sende og få dokumenter signert. Og hvis du vil programmere en egen app, deler vi gjerne de verktøyene du trenger med deg, avslutter Seppo.

Seppo Valjakka

Product Marketing Manager Workspace Solutions, Xerox

Se flere ekspertartikler

Sist oppdatert: 16 september 2022

Tagger