Arbeidsplass

Jobb smartere – 5 teknologiske dingser som løfter arbeidsdagen

Datamaskin, mobil og riktig programvare er grunnleggende krav for en fungerende arbeidsdag. Men det finnes mye annet teknologisk tilbehør som kan gjøre dagen din både morsommere og mer effektiv.

1. Smarte notater

Mange opplever at de husker bedre og lærer lettere når de noterer på papir. Det finnes også flere studier som peker mot det samme. Med Wacoms Bamboo Slate tegneplate får du det beste av to verdener. Skriv på papir og få en digital kopi direkte.

Slik funker det: Du tegner eller noterer på et helt vanlig ark med Wacoms medfølgende blekkpenn. Så trykker du på en knapp, og i løpet av noen sekunder dukker det opp en digital versjon på telefonen eller nettbrettet ditt.

Skjermen fanger ikke bare pennens bevegelser, men også hvor hardt du trykker. Er du lett på hånden blir den digitale versjonens linje tynnere, og motsatt. Det digitale bildet kan du lagre i vanlige bildeformater som jpeg, png og pdf. Perfekt for konferanser, møter eller idéarbeid.

Wacoms Bamboo Slate scoret 8 av 10 i Wired da den ble lansert, og fungerer utmerket.

Wacom Bamboo Slate Small A5

2. Ren lyd for fokus

Noen ganger vil du bare høre på musikk og fokusere, uten å bli forstyrret av omgivelsene. Men på mange av dagens arbeidsplasser er stillhet nærmest umulig å oppdrive. Derfor er et par gode støydempende hodetelefoner en smart investering for en bedre arbeidsdag.

Disse trådløse hodetelefonene fra Sennheiser er skapt for deg som stiller høye krav til musikkopplevelsen, og ikke vil få den forstyrret av andre lyder.

Sennheiser HD 4.50 BTNC Wireless

Vil du ha enda mer luksus er Bose Quietcomfort 35 II eller Sony WH-1000XM3 to veldig gode valg.

Bose Quietcomfort 35 II
Sony WH-1000XM3

3. Bedre WiFi med mesh

Få ting kan ødelegge et bra flow som dårlig internett kan. Løsningen på dårlig WiFi-oppkobling på kontoret eller hjemme er ofte et mesh-nettverk. Med flere tilkoblingspunkter blir oppkoblingen stabil i hver eneste krok, slik at du kan fokusere på å få jobben gjort. Google Wifi og HPE OfficeConnect OC20 er to gode mesh-løsninger for den lille bedriften eller hjemmekontoret.

Google Wifi
HPE OfficeConnect OC20

4. Pass på fysikken

Som mennesker er vi mer avhengig av vår biologi enn mange av oss tenker i hverdagen. Selv om du først og fremst jobber med hjernen, påvirkes arbeidsprestasjonen sterkt av din fysiske status.

Pulsklokken Garmin Forerunner 235 gir deg oversikt over fysikken, slik at du kan optimalisere din arbeidsdag. Den måler pulsen via håndleddet, kartlegger ditt søvnmønster og forteller deg når du har sittet stille for lenge. Som de fleste vet kan en gåtur øke kreativiteten, og få deg til å bli mer effektiv når du jobber. .

Garmin Forerunner 235

5. Koble deg på hjemme

Sitter du ofte hjemme og jobber? Sørg for å ha en ekstern skjerm og tastatur for en ergonomisk arbeidsstilling. Utstyr også hjemmekontoret med en dedikert dockingstasjon som gjør det superenkelt å koble inn datamaskinen og sette i gang. Med bare en kontakt kan du koble inn en eller to skjermer, tastatur, mus, harddisk og ladere.

For deg som bruker Mac er HyperDrive Pro fra Hyper et godt valg. Og for PC-brukerne finnes smarte Superspeed Dual Video Docking Station With Power fra Targus.

HyperDrive Pro
Superspeed Dual Video Dock Station with power

Flere smarte tips for en mer effektiv arbeidsdag finner du her.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger