Arbeidsplass

Jobben er noe vi gjør, ikke et sted vi drar til

Det lønner seg å oppgradere til et moderne operativsystem og en ny bærbar PC. Med Windows 10 Pro blir arbeidet enklere og mer effektivt samtidig som sikkerheten blir bedre. I tillegg får de ansatte større mobilitet og fleksibilitet i jobbhverdagen.

Det siste du som eier av en liten bedrift skal måtte bekymre deg for er kompliserte datamaskiner og IT-systemer. Det skal bare fungere. Og helst skal det funke smidig og bra uansett hvor du er.

Mange småbedriftseiere fortviler over kort batterilevetid, store og tunge bærbare datamaskiner og trege operativsystemer. Helt unødvendig. Microsofts nyeste operativsystem Windows 10 Pro er designet for å gjøre jobben lettere i små bedrifter. I kombinasjon med en moderne datamaskin legger Microsoft 10 Pro forholdene til rette for å jobbe enklere, mer fleksibelt og mer effektivt.

- Jobben er noe vi gjør, ikke et sted vi reiser til, sier Anders Wistam, nordisk salgssjef OEM Microsoft.

Moderne utstyr og mobilitet er et grunnleggende behov

Ikke minst er det et krav fra mange unge arbeidstakere å få jobbe hvor de vil og når de vil, så lenge de er effektive, påpeker han.

Anders Wistam sammenligner gammelt IT-utstyr med å gi en nyutdannet snekker som kommer til sin første arbeidsplass en gammel skrutrekker med ledning.

- Brukeropplevelsen vil være ganske dårlig og snekkeren vil definitivt være mer ineffektiv enn hvis han eller hun fikk en ny batteridrevet drill å jobbe med. Du ønsker absolutt ikke at IT-utstyret skal oppleves som en skrutrekker med ledning for dine ansatte, sier han.

Nye tider for PC-design

Det samme gjelder for datamaskiner. Moderne bærbare datamaskiner er lettere, har lengre batterilevetid og bedre skjerm med høy oppløsning. Maskinvareprodusentene har jobbet mye de siste årene for å utvikle design og brukervennlighet.

- Mange bærbare datamaskiner har infinity-skjermer, det vil si at du unngår den svarte kanten rundt skjermen. Det betyr at en 13-tommers datamaskin, for eksempel, oppleves som mye mindre og nettere, selv om skjermen er like stor som på eldre modeller, sier Anders Wistam.

En moderne bærbar PC gir deg også muligheten til å vri skjermen rundt og bruke den som et nettbrett med touch-skjerm.

- Jeg bruker den funksjonen for eksempel når jeg er ute og reiser. Det er lettere å bla gjennom dokumenter ved hjelp av fingeren eller en digital penn enn å bruke musepekere og taster. Mange rundt deg vil bli overrasket når datamaskinen plutselig ser ut som et nettbrett, sier Anders Wistam.

Ingen flere IT-angrep

IT-sikkerhet er et annet viktig aspekt for eiere av små bedrifter. Windows 10 Pro har innebygd funksjonalitet som gjør det mye vanskeligere å hacke selskapets IT-miljø.

- Statistikk viser at 20 prosent av alle små bedrifter en eller annen gang har blitt utsatt for et IT-angrep. Det er både kostbart og tidkrevende å bli utsatt for slike angrep. Windows 10 Pro er et mye sikrere operativsystem enn forgjengerne, sier Anders Wistam.

Og som bruker får du løpende oppdateringer av operativsystemet for å sikre at du alltid har den nyeste funksjonaliteten.

- Vi vet at mange synes det er slitsomt med stadige oppdateringer. Men da skal du vite at systemet har en funksjon som gjør at du planlegge oppdateringer slik at de for eksempel alltid skjer om natten, sier Anders Wistam.

En god følelse

En annen sikkerhetsfunksjon i Windows 10 Pro er Windows Hello. Windows Hello lar deg låse opp datamaskinen din ved hjelp av ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykksskanner. Windows Hello fungerer også med kompatible apper, som for eksempel iHeartRadio og Dropbox, noe som gjør at du slipper å holde oversikt over de ulike passordene.

- Til syvende og sist er det ikke mange grunner til å tviholde på et gammelt system. Skal bedriften kunne tilby de ansatte å jobbe mobilt, må utstyret være tilpasset en moderne jobbhverdag. Jeg tror også at mange ganske enkelt synes det gir en god følelse å ha en ny og moderne PC, sier Anders Wistam.

Finn din nye favoritt-PC med Windows 10 Pro

Du har vel fått med deg at Microsoft det ikke lenger gir support til det 11 år gamle operativsystemet Windows 7? Derfor anbefaler vi at du bytter til Windows 10 Pro.

Anders Wistam

OEM Microsoft

Sist oppdatert: 2 desember 2022

Tagger