Arbeidsplass

Klar for det nye arbeidslivet

I et arbeidsliv som kjennetegnes av fleksibilitet og mobilitet, trenger vi nye verktøy for arbeid og samarbeid. Microsoft Office 365 er bygget fra grunnen med det nye arbeidslivet i tankene.

I de siste årene har vårt syn på arbeid endret seg. Fra å være et sted vi går til, har fokus skiftet til det vi faktisk gjør. Det endrede arbeidsmønsteret går selvsagt hånd i hånd med den tekniske utviklingen og de verktøyene vi bruker. Microsoft Office-pakker er et godt eksempel. For bare noen år siden var det en samling programmer som ble installert på en datamaskin - i dag er det en skytjeneste som lar oss jobbe og samarbeide uansett avstand.

- Grunnsteinen i Office-pakken har alltid vært produksjonspakken med Word, Excel og Powerpoint i spissen, men Office 365 er langt mer enn det. Her kombineres skylagring, kraftige samarbeidsverktøy og produktivitetsprogrammer under samme tak - og alt er sammenkoblet, sier Roger Westerlund, Senior Channel Executive i Microsoft.

Samarbeid i skyen

Microsoft Office kan fortsatt kjøpes på den gamle vanlige måten, i en kartong eller som en digital kode, men flere og flere brukere har fått øynene opp for abonnementstjenesten Office 365. Mange bedrifter setter pris på enkelheten ved å kunne legge til og fjerne brukere og dermed få en skalerbar kostnad - men fremfor alt er det skysamarbeid som lokker:

- Med Office 365 kan jeg enkelt sette opp en videosamtale via Teams, invitere kolleger, åpne et dokument og jobbe med det sammen i sanntid. Hvis sjefen ringer meg på vei til et kundemøte, kan jeg åpne hans PowerPoint-dokument som ligger på hans Onedrive og oppdatere det, sier Roger Westerlund.

Det nye arbeidslivet

Microsoft prater ofte om det nye arbeidslivet. Det vil si et arbeidsliv der mange prioriterer fleksibilitet og muligheten til å styre sin egen dag, og der jobben ses på som en del av livet. Med Office 365 får hver bruker en terabyte lagringsplass i skytjenesten Onedrive.

- Det fantastiske med skylagringen er at jeg som Microsoft-ansatt like gjerne kan sitte hjemme ved kjøkkenbordet og ha full kontroll over dokumentene mine med god sikkerhet, uansett hvilken enhet jeg har. Da jeg nylig byttet datamaskin, tok det bare ti minutter fordi alt var lagret i skyen, avslutter Roger Westerlund.

Les også:

Klienthåndtering for det moderne kontoret
Klar for det nye arbeidslivet
Rydd opp i rotet
Nye muligheter med USB-C
Gjør hva du vil, hvor som helst

Fokus

Roger Westerlund

Senior Channel Executive i Microsoft

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger