Arbeidsplass

Microsoft 365 gir deg smartere verktøy

Riktige digitale hjelpemidler er nøkkelen til suksess i dagens og fremtidens konkurranse. Microsoft 365 samler kraftige verktøy for produktivitet, samarbeid, sikkerhet og oversikt.

Nye Microsoft 365 finnes i ulike versjoner: Business for små og mellomstore bedrifter (opp til 300 brukere), og Enterprise for de største (300 og oppover). Dette er kritisk digital infrastruktur i form av programvarepakker som dekker de fleste organisasjonsbehov, alt fra den familiedrevne frisørsalongen til et større kraftkonsern eller offentlig virksomhet.

I Business-pakken er hovedfokuset å gi enkle, kraftige verktøy til brukere og til ledelsen. Enterprise gir flere nivåer av detaljert kontroll og tilpasning, forklarer Fredrik Berg som er ansvarlig for tilbudet hos Dustin.

– Det gir en utrolig styrke når Microsoft kombinerer sine fire produkter: Office 365 i skyen, Office-pakken, Windows 10 og sikkerhetspakken Enterprise Mobility. I bunn og grunn har du din e-post, der du jobber omtrent som du alltid har gjort, i tillegg til at du har en rekke smarte funksjoner: samarbeidsfunksjoner og muligheter til å jobbe med dokumenter koblet opp mot skyen.

Microsoft 365 inneholder en rekke verktøy for produktivitet og kommunikasjon. I tillegg til e-post finnes OneDrive, Skype, SharePoint og Yammer. Helt nytt er det at alle samles under paraplyen Teams.

– Teams er et verktøy som gir deg full kontroll over dine prosjekter og lar deg samarbeide på en enkel måte. Man kan dele dokumenter og chatte med hverandre, dokumentere møter og mye mer. Det som tidligere var mer spredt, får du nå på ett og samme sted, så Teams forbedrer arbeidsflyten enormt, sier Fredrik Berg.

I tillegg er sikkerheten forbedret med Microsofts komplette løsninger. I Businessversjonen forenkles sikkerhetsfunksjonene for å automatisk garantere at delt informasjon beholder sikkerhetsinnstillingene, uansett hvor informasjonen havner. I Enterpriseversjonen kan sikkerheten detaljstyres. Du kan velge å bare kjøre angitte programmer på klientene, og det finnes støtte for innloggingsløsninger som single sign-on og multifaktorautentisering.

I bakgrunnen ligger hele tiden Microsofts Al-assistent Cortana, klar for å forbedre brukeropplevelsen. Ved hjelp av maskinlæring studerer hun brukerens oppførsel og hjelper til i arbeidet.

– Vi er vant til å se Cortana som en virtuell assistent, som Apples Siri, men her fungerer den som en maskinintelligens som identifiserer dine arbeidsmetoder, lærer seg hvordan du handler og foreslår ulike løsninger. Om du for eksempel leter etter et dokument foreslår Cortana dokumentet som den tror du er interessert i. Og jo mer du bruker programvaren, desto mer lærer den seg om hvordan den kan hjelpe deg bedre.

Cortana analyserer med andre ord brukerens handlinger for å kontinuerlig forbedre tjenestene. Dessuten gir Microsoft 365 brukeren avanserte verktøy for å analysere sin egen og bedriftens data. Power BI kan blant annet kompilere Excel ark til rapporter og interaktive presentasjoner av hvordan virksomheten utvikler seg. Fredrik Berg poengterer også at begge pakkene har støtte for noe mange organisasjoner i dag sliter med: Den nye europeiske databeskyttelsesforordningen GDPR.

– Verken vi eller Microsoft kan gjør kundenes GDPR-jobb for dem, men dette er et verktøy som letter arbeidet.

Les mer om Office 365.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger