Arbeidsplass

Mobil arbeidsplass – dette trenger du

Det finnes store muligheter for å jobbe mer effektivt hjemme eller ute, sammenlignet med å sitte hele jobbuken på kontoret. Med riktig utstyr utnytter du tiden på best mulig måte.

Praktisk styring

Med en mus eller trackball i vesken er det enklere å jobbe effektivt med din bærbare datamaskin, uansett hvor du er. To alternativer for den mobile arbeidsplassen er Voxicon Wireless Optical Travel mouse S10WLB og Kensington Advance Fit Wireless Mobile Trackball.

Om du vil jobbe ergonomisk også når du er på farten, er Mousetrapper Flexible et allsidig alternativ. Dessuten er den laget for å lett kunne følge med i vesken.

Ryggposisjon for utstyret

Gjennom å bruke en datatilpasset ryggsekk kan du bære med deg utstyret på best måte. I Thules ryggsekk Crossover 2 er utstyret ekstra beskyttet takket være den patenterte SafeEdge-konstruksjonen av datalommen og den knusesikre lommen for det mindre utstyret.

Alt på plass

Du som foretrekker å bruke en tradisjonell veske bør sørge for at den rommer mye, samtidig som den er praktisk. Disse kravene oppfyller Kivocase Pro Business Case som fyller de fleste oppbevaringsbehov for en kortere jobbreise eller daglig pendling.

En mer eksklusiv variant er Cirafon Leather Indiana med lommer for datamaskin og tilbehør. Vesken er laget av slitesterkt skinn som bare blir finere med årene.

Ekstra beskyttelse for datamaskinen

Om det kun er datamaskinen du skal bære med deg, kan det holde med et beskyttende og slankt futteral. Kombiner funksjon og stil med et futteral fra Targus med et urbant og moderne utseende.

Perfekt for nettbrettet

Du som jobber mye med nettbrett i varierende miljøer kan ha stor nytte av et futteral som tåler tøffe tak. Griffin Survivor All-Terrain Rugged Case blir en enkel forsikring av din iPad.

I mindre utsatte miljøer kan det i stedet være aktuelt å velge et futteral som samtidig kan gi deg en god, datalignende skriveopplevelse. Logitech Universal Folio har et innebygd tastatur og kan stå stødig på ulike typer underlag. I tillegg tåler futteralet søl, for ekstra beskyttelse.

Vil du bare ha med selve tastaturet, er Kanex MultiSync Foldable Travel Keyboard helt klart et godt valg – et supertynt, dobbelbrettet tastatur som enkelt sklir ned i vesken din.

Minnemestere

Å overføre filer mellom ulike enheter hører til hverdagen for den mobile arbeidsplassen. Ofte er skyløsning det beste alternativet, men noen ganger passer det bedre å bruke et USB-minne – det er tross alt en av de raskeste og sikreste måtene å flytte eller sikkerhetskopiere dokumenter av ulike slag.

Tranzip Flip er et installasjonsfritt minne med stor plass og støtte for både Mac og PC.

Lignende lesing:
5 smarte ting for å jobbe hjemme og ute
Jobb smartere – 5 teknologiske dingser som løfter arbeidsdagen

Batterireserven

Sørg for å ikke stå uten strøm; ha alltid med deg en fulladet og kraftfull powerbank i vesken. Cirafon Powerbank Quick charge 20100mAh har nok kapasitet til å lade mobilen din opptil åtte ganger.

Pass også på å fylle på med strøm under bilturen. Med Cirafon Billader Premium 3,1A kan du lade opptil to mobiltelefoner, et nettbrett eller andre USB-kompatible enheter i bilen raskt og sikkert. For å toppe det hele har denne innebygget sikkerhetshammer (!) hvis du trenger å knuse glasset for å komme deg ut av bilen ...

Unngå nysgjerrige blikk

Det er umulig å vite hvem som sitter ved siden av deg på toget etter passerer bak ryggen din på kafeen når du sitter og jobber. Sørg for at uvedkommende ikke kan se hva du holder på med – forretningsintern informasjon kan være uheldig i feil hender.

Med et sikkerhetsfilter på dataskjermen holder du informasjonen for deg selv.

Utskrifter på stedet

Selv om den digitale arbeidsplassen stort sett er papirløs, kan det dukke opp behov for å skrive ut et sitat, en kontrakt eller en faktura når du er på farten. Brother Pocketjet PJ-762 A4 er en kompakt mobil skriver for A4-format med innebygget Bluetooth- og USB-tilkobling.

Vekk med sølet

Når datamaskinen og annet utstyr tas opp og ned av vesken og brukes på all slags steder, er det uunnværlig at det havner skitt på tingene. La noen rengjøringskluter ligge i vesken for å raskt kunne vaske av utstyret.

Disko rengjøringsservietter er lett fuktede, miljøvennlige og lofrie rengjøringsservietter perfekt for tastatur og andre plast- eller metallflater. Ved rengjøringen dannes det en antistatisk film som beskytter overflaten mot skitt i seks til åtte uker.

Koble til og start jobben

Skaff en dedikert dokkingstasjon til hjemmekontoret som gjør at du lynraskt kommer i gang med jobben. Med kun én kontakt kobler du din bærbare datamaskin inn i en eller to skjermer, tastatur, mus, harddisker eller ladere.

Prokord Workplace Charging Dockingsstation 5K er en universal dokkingstasjon med støtte for lading via USB-C. Den tar minimalt med plass på skrivebordet, samtidig som den har alle porter du kan tenkes å trenge. Her er et eksempel på en mobil dokking.

Auto tilpasset lys

God belysning ved arbeidsbordet er en viktig detalj som mange bortejobbere glemmer. Leitz Style LED skrivebordslampe har som hensikt å tilpasse seg dine arbeidsforhold i sanntid gjennom automatisk å regulere lysnivået for å oppfylle dine krav. Med den tilhørende appen kan du lagre forhåndsinnstilte lysinnstillinger eller individuelle tilpasninger.

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger