Arbeidsplass

Nye muligheter med USB-C

Den mekaniske dockingstasjonens tid er forbi. I det minste hvis man kan tro Dell som de siste årene har satset stadig mer på USB-C. Utviklingen har åpnet nye dører når det kommer til såvel mobilt som stasjonært arbeid.

Når Mats Mårtensson, produktsjef innen Client Solutions på Dell, får spørsmål om hvordan han forestiller seg sin drømmearbeidsplass, varer det ikke lenge før han nevner kjempeskjermen Dell Ultrasharp U4919DW. Med skjermflate på 49 tommer, Dual QHD-oppløsning og et bredt bildeforhold tilsvarer den to 27-tommers skjermer ved siden av hverandre - og det buede designet gjør at du ser hele skjermen like godt. Skjermen er den første i sitt slag og flaggskipmodell i en helt ny serie Ultrasharp-skjermer med USB-C.

- USB-C har åpnet dører og skapt nye muligheter. Disse skjermene som finnes i flere ulike størrelser, er et godt eksempel. Hvis du kobler trådløst eller kablet tastatur og mus til skjermen, trenger du bare å koble en USB-C kabel mellom skjermen og datamaskinen for å begynne å arbeide. Dette er i tråd med at flere og flere selskaper ønsker å være mer dynamiske og fleksible med aktivitetsbasert arbeid og rene skrivebord.

Glem den mekaniske dockingstasjonen

Dells USB-C skjermer kan i gjennomsnitt levere mellom 65 og 100 watt, noe som er tilstrekkelig for å lade stort sett hvilken som helst bærbar datamaskin. Hvis brukeren har spesielle behov, finnes det fortsatt dockingstasjoner, men nå kobles også disse med USB-C.

- Tanken er at mange bedrifter skal kunne hoppe helt over dockingstasjonen, og løsningen er selvfølgelig svært enkel. Vi har veldig stor åpenhet om alle produkter, så det går like bra å koble til en Mac eller PC fra en annen produsent.

Overgangen til USB-C har også ført til tynnere og lettere datamaskiner siden du ikke trenger like mange porter.

- Et godt eksempel er Dell Precision 5530 2-in-1 som er vår flaggskipmodell. Selv om den er så kraftig, er den utrolig fleksibel. Rammen rundt skjermen er så tynn at vi får plass til en 15,6 tommers skjerm i et 14-tommers chassis, sier Mats Mårtensson og fortsetter:

- For de som jobber med grafisk arbeid, er den perfekt fordi den kan vendes 360 grader og brukes sammen med en Wacon-penn. Hvis du senere trenger å fortsette å tegne på kontoret, kan den kombineres med Dell Canvas som er en liggende 27-tommers skjerm med tegnefunksjon.

Vi går en spennende fremtid i møte

Trenden er at vi i økende grad jobber fra andre steder enn kontoret, og for brukeren på farten er den mobile dockingstasjonen DA300 et godt produkt å ha med seg i datavesken.

- Den er ikke større enn en hockeypuck, men gir deg alle tilkoblinger du trenger. Den krever ingen drivere, er ikke låst på noen måte og fungerer like bra for Linux og Mac OS som for PC. Den støtter skjermer opptil 4K oppløsning og har til og med en VGA-port, noe man fortsatt kan støte på når man er ute hos kunder.

Det er ingen tvil om at USB-C-standardens gjennomslag har hatt stor betydning for hvordan vi bruker datamaskinene våre, og i fremtiden tror Mats at vi vil se flere bruksområder for teknologien.

- I takt med at USB-C er blitt en ny standard, har teknologien blitt modnet og stabilisert. I fremtiden tror jeg at vi kommer til å se flere nye, innovative produkter som kan gjøre arbeidsplassene våre enda bedre. Det vi har sett nå er bare begynnelsen.

Les også:

Klienthåndtering for det moderne kontoret
Pålitelige utskrifter når du trenger det
Klar for det nye arbeidslivet
Rydd opp i rotet
Gjør hva du vil, hvor som helst

Fokus

Mats Mårtensson

Produktsjef innen Client Solutions på Dell

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger