Arbeidsplass

Nye veier for å få kreativiteten til å strømme

Dell Canvas er en helt ny type produkt for alle som jobber med kreativitet. Nå får de nye måter å samhandle med datamaskinen.

Det nye produktet Dell Canvas er en liggende 27-tommers skjerm med berøringsfunksjon som fungerer som arbeidsområde og tegnebrett, som man jobber gjennom med datamaskinen. Tidligere har kreatører måttet jobbe med flere forskjellige enheter, ved hjelp av penn og andre verktøy, for å lage grafikk, tegninger, 2D- og 3D-bilder, film eller musikk. Denne skjermen kombinerer alt i samme enhet, og man arbeider direkte i det digitale miljøet.

– Dell Canvas er et perfekt verktøy for brukere i kreative bransjer, og passer også til for eksempel cad-ingeniører, forklarer Johan Thorslund, spesialistselger innen arbeidsstasjoner på Dell.

Brukes med arbeidsstasjon

Skjermen har ingen egen intelligens. Den er fremfor alt beregnet for bruk i kombinasjon med arbeidsstasjoner som gir full kraft for kreative brukere. Dell Canvas legges flatt mot skrivebordet, eller kan lett vinkles som et tegnebrett. Den brukes mest i kombinasjon med en vanlig ekstern skjerm, men det finnes også et stativ å få kjøpt hvis du ønsker å ha den i oppreist stilling.

– Touch-teknologi fra Wacom gir en papirlignende opplevelse når du tegner direkte på skjermen med pennen. Canvas støtter for eksempel Adobes programmer, filmredigeringsverktøyet Avid, cad-programmer og musikkprogrammer. Det går også an å jobbe direkte med hendene for å forstørre bilder, endre forskjellige kontroller og så videre. Vi er jo blitt mer vant til berøringsfunksjonen i dag, ikke minst blant den yngre generasjonen, fortsetter Johan Thorslund.

Totems og fences

I kombinasjon med pennen kan man jobbe med det Dell kaller totems. Det er et slags fysisk hjul som man legger på skjermen for å for eksempel styre kontroller. Det går også an å legge inn kortkommandoer og andre egne innstillinger i hjulet for å arbeide effektivt. På skjermen er det også såkalte fences, ruter i hjørnene med snarveier som du peker på, for raskt å komme til riktig program eller vindu.

– Integrering med berøringsfunksjonen er enkel og intuitiv. Samtidig tilbyr totem muligheten til å jobbe svært effektivt i ulike applikasjoner. Når man trenger å skrive, kan man bruke et berøringstastatur, selv om denne løsningen primært er ment for brukere som ikke skriver så mye, men for det meste jobber med prosjekter. Canvas er en perfekt løsning for den nye tidens kreative brukere, avslutter Johan Thorslund.

Her kan du lese mer om produktene »

Vil du vite mer om Dell Canvas?

Kontakt meg

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger