Arbeidsplass

Optimaliser lyden for hybridkonferanser og møter

I møter og konferanser er lyd alfa og omega, og det er viktig at alle deltakere både hører og blir hørt. Her er åtte tips for hvordan du kan optimalisere lyden for et vellykket møte med flere deltakere.

online meeting at the office in a room
 1. Valg av mikrofon

  Vurder hvilken mikrofon du bruker og tilpass hvor du står eller sitter i henhold til mikrofonen. Dersom du bruker datamaskinens innebygde mikrofon, tas omgivelsene lettere inn. En ekstern mikrofon kan derimot ta inn en mer skjerpet lyd fra den som taler.

 2. Rett høyttaler for rommet

  Vær oppmerksom på rommet du befinner deg i, og velg høyttalere som er dimensjonert for rommet du er i. Sørg for at de er rettet og plassert på en måte som gjør at alle kan høre hva som blir sagt.

 3. Øk lydkvaliteten med hodetelefoner

  Hvis det ikke er høyttalere, eller hvis forstyrrende støy er uungåelig, er det best å bruke hodetelefoner. Et headset med innebygget mikrofon øker også lydkvaliteten, fordi mikrofonen kommer nærmere munnen.

 4. Tilkobling og lydkvalitet

  Et videomøte krever god tilkobling, og dårlig dekning kan påvirke lydkvaliteten. Forsøk gjerne å slå av kameraet dersom lyden er dårlig.

 5. Demp ekkoet

  Hvis mulig, velg et rom hvor det ikke er ekko. Rom med tepper, gardiner og bokhyller bidrar til å dempe ekko.

 6. Rydd bordet og gi plass til mikrofoner

  Med eksterne mikrofoner på bordet vil deltakerne som prater høres tydeligere. Unngå å plassere datamaskiner eller andre ting på bordet som kan gjøre det vanskelig for lyden å nå mikrofonen.

 7. Mute lyden

  Hvis du har forstyrrende eller støyende lyder i bakgrunnen – bør du slå av mikrofonen når du ikke snakker.

 8. Tenk på hvordan du sitter eller står

  De som sitter nærmest den eksterne mikrofonen høres best. Sørg for at alle sitter slik at de kan høres godt. Dersom det ikke lar seg gjøre, kan de som sitter lengst unna delta i møtet på headset via telefon eller datamaskin.

The cover of Dustin Solutions Magazine

Liker du denne artikkelen?

Artikkelen kommer fra vårt magasin Solutions. Her kan du lese hele magasinet på nett.

Les Solutions Magazine

Slik får du alle til å høre og bli hørt med rett utstyr

Til produktene

Sist oppdatert: 20 januar 2023

Tagger