Arbeidsplass

Samarbeid bedre

Trender og tendenser innen konferanserom

I dag går trenden mot å ha både lyd og video i alle konferanserom, enten ved hjelp av faste installerte systemer eller mobilt videokonferanseutstyr.

– Før la man kruttet på noen få mer påkostede videorom. I dag vil man ha videofunksjon overalt. Vi ser også at man i større grad bruker egne datamaskiner for videomøter, og Microsoft og Google satser stort på å gjøre videokonferansefunksjonene bedre i sine produkter, sier Daniel Andersson som er bedriftssjef på JML-System. De er spesialisert på å bygge løsninger for lyd, bilde og styringssystemer på kontor og i konferanserom. Siden 2017 har de vært en del av Dustin Group.

– Standarden har økt på lydkvalitet i konferanserom. Før var møterom en ren funksjon, men i dag skal de også formidle en følelse. Man spiller kanskje musikk i bakgrunnen på et møterom. Det skjedde ikke for fem år siden, sier Daniel Andersson og fortsetter:
– Det handler om at man ser på kontoret og jobben på en annen måte i dag. Man skal trives i lokalene man tilbringer åtte timer om dagen i. Arbeidsmiljøet er viktig for employer branding og for å lokke til seg- og holde på talentene i bedriften, sier han.

I et åpent kontorlandskap finnes det i dag ofte både normalstore konferanserom og et antall mindre rom, såkalte ”huddle rooms” (på norsk omtrent ”rom for å klynge seg sammen i”), der man får plass til 2 – 6 personer. Også der vil vi i dag ha profesjonelle løsninger for lyd og video.

Til nød kan små, bærbare videokonferanseløsninger fungere, om du bruker dem riktig. De inneholder kamera, mikrofon og høyttalere i samme enhet og kobles til en ekstern skjerm. Det innebygde batteriet holder til en flere timers videosamtale eller lydsamtale, og mikrofon og høyttalere er tilpasset for at alle rundt bordet både skal se og høres godt.

Men det beste er å jobbe med stasjonære løsninger som du alltid vet fungerer, mener Daniel Andersson.

En annen trend er at prosjektorene byttes ut mot tv-skjermer, noe som henger sammen med at prisen på større skjermer har falt drastisk de seneste fem årene.

– Dette er veldig positivt for møterom-opplevelsen. Oppløsning, skarphet og lydstyrke er overlegen på skjermer i forhold til prosjektorer, og så slipper man støyet fra viftene også, sier Joakim Isaksson som er produktsjef for infrastruktur på Dustin.

Få en guide til det perfekte konferanserommet her.

Les også:

Whiteboardtavlen har fått konkurranse
Videokonferanser og hjemmekontor uten problemer

Fokus

Joakim Isaksson

Produktsjef for infrastruktur på Dustin

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger