Arbeidsplass

Setter ut drift av klientene

Med Klient Som Tjeneste kan du spare tid og penger, og unngå frustrasjon. Tjenesten blir mer og mer populær.

Stadig flere kunder oppdager fordelene ved å sette ut overvåking og drift av klientparken sin, såkalt Klient Som Tjeneste (Client As a Service – CaaS). Årsaken er enten at de da kan bruke IT-ressursene sine på å utvikle og vedlikeholde fagspesifikke applikasjoner, eller at de da kan konsentrere seg helt og holdent om sin kjernevirksomhet.

– Den store fordelen for kundene er forutsigbare IT-kostnader, større driftssikkerhet og en-til-en support via ticket, telefon og fjernsupport, sier Mikkel Govenius, Solution Manager – Managed Services hos Dustin.

Overtar ansvaret for driften av klientmiljøet

De har utviklet CaaS som en standardisert og pakketert IT-driftstjeneste for bedrifter fra fem til 500 ansatte. Løsningen skalerer videre for bedrifter i Enterprise segmentet (500+).

– Vi overtar ansvaret for driften av klientmiljøet og utfører pro­aktiv feilretting samt oppdatering av basis programvare, som noen av nøkkelfunksjonene, sier Govenius.

En egen ”agent” på alle kundens klienter overvåker og analyserer kontinuerlig all datatrafikk. Agenten kan gi tidlig varsel om man nærmer seg en kapasitets­grense eller om enheter, drivere eller annen programvare begynner å fungere suboptimalt.

– Brukeren får raskt tilgang til online support via et eget ikon (Dustinlogo) på verktøylinjen. Agenten inneholder også markedets beste antivirusprogrammer, som oppdateres og driver feilretting kontinuerlig, understreker Mikkel Govenius.

Tjenesten sikrer bedrifter en problemfri og driftssikker arbeids­hverdag, så de ansatte kan fokusere på sine arbeidsoppgaver. På grunn av den faste månedskostnaden per klient gjør tjenesten det enkelt å ha kontroll over kostnadene og unngå overraskelser.

Mikkel Govenius forsikrer at tjenesten er hundre prosent skalerbar.

– Kunden betaler kun månedsavgift for det antallet klienter som til enhver tid er inne i tjenesten, sier han.

Tekst: Atle Abelsen

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger