Arbeidsplass

Skaff deg riktig utstyr til det hybride arbeidsmiljøet

Med tanke på spådommen om at vi heretter vil jobbe i hybridmiljøer, en blanding av det klassiske kontoret og hjemmekontoret, er det på tide å ta hjemmekontoret på alvor og utstyre det deretter.

Christoffer Gruvell i Logitech vet alt om hybridmiljøer og hvordan man får et hjemmekontor som fungerer best mulig. Derfor er det ikke tilfeldig at det er nettopp ham vi tar en digital kaffe med for å diskutere brukervennlige og rimelige produkter som får ethvert kontor eller hjemmekontor til å skinne. Øverst på agendaen står webkameraet. Et bra bilde gjør alle møter mer livaktige.

- Et godt tips for bedre møter er å satse på vårt 4K-kamera, Logitech BRIO 4K Ultra HD. Det gir et glimrende bilde i alle miljøer og er så bra at du kan bruke det til videoopptak eller til å strømme webinarer med knivskarpe detaljer, forteller Christoffer.

Webkamera som hjelper deg med å følge regler for fysisk distansering

En priskategori ned fra BRIO-kameraet finner vi C930e, som leverer gjennomført skarp HD-kvalitet. Den brede diagonale bildevinkelen på 90 grader kombinert med den allsidige digitale zoomen gjør at webkameraet enkelt kan fange detaljer på f.eks. en whiteboard-tavle.

- Bildevinkelen gjør det også mulig å få med flere deltakere i bildet selv om man sitter spredt, og hjelper deg med å følge regler for fysisk distansering, sier Christoffer.

Logitech har også en USB-mikrofon, Blue Yeti X, først og fremst utviklet for streaming, gaming og podkaster, men som fungerer minst like bra for deg som vil sørge for at du høres klart og tydelig i møter, workshoper eller webinarer. Bytt enkelt mellom fire ulike opptaksmønstre for å optimalisere lyden for formatet du befinner deg i.

Sitter du med laptopen på fanget?

Alle som har jobbet hjemmefra en stund, vet med seg selv at ergonomien har havnet litt i skyggen. Verken kombinasjonen PC og kjøkkenbord eller PC på fanget er spesielt heldig for håndledd, skuldrer og nakke. Uansett hvor man befinner seg, er det viktig å minne seg selv på å røre litt på seg innimellom og fremfor alt supplere den bærbare PC-en med tastatur og mus.

Et godt eksempel på en ergonomisk mus er Logitech MX Vertical, en vertikal mus som er konstruert og testet etter kriterier fastsatt av ledende ergonomer og avlaster trykket på håndleddet.

- Sammenlignet med en tradisjonell mus reduseres muskelbelastningen med 10 % og holdningen blir bedre. Dessuten er den veldig god å holde i, forklarer Christoffer.

Musen reduserer muskelbelastningen ved hjelp av en avansert optisk leser som gir fire ganger færre håndbevegelser, noe som i sin tur reduserer trettheten i muskler og hender. Supplert med et ergonomisk tastatur har du kommet langt. Christoffer har tidligere tipset om Logitech Ergo K860, et tastatur med en bøyd, delt tastaturramme som gir en bedre skrivestilling.

- Viktigheten av å ikke bare jobbe med en laptop kan ikke gjentas for ofte. Ergo K860 er et trådløst tastatur som gjør at du skriver mer naturlig og får en bedre skrivestilling, noe som reduserer muskelspenningen i håndleddene og underarmene, og holder hender og skuldrer avslappet. Skrivefølelsen er også glimrende, avslutter han.

Christoffer Gruvell

Logitech

Se flere ekspertartikler

Sist oppdatert: 16 september 2022

Tagger