Arbeidsplass

Sky-baserte samarbeidsverktøy øker i svenske selskaper

Mer effektivt samarbeid, bedre og raskere beslutninger og reduserte e-volumer er noen av fordelene med digitale samarbeidsverktøy.

Fungerer på alle bærbare enheter

Hvilken PC, Mac, nettbrett eller smarttelefon du bruker, spiller ikke lenger noen rolle. Sky-baserte systemer gjør nesten alt kompatibelt. På det norske arbeidsmarkedet har avstandsarbeid og samarbeid via skyen økt kraftig i løpet av det siste året - særlig blant mindre selskaper hvor effektivitetsgevinster ofte er svært merkbare. Tilgang til effektive VPN-tilkoblinger og raskere internett, selv for dem som jobber hjemmefra, har muliggjort den store økningen.

Appmarket forenkler

De ulike samarbeidsverktøyene er betydelig billigere i dag enn tidligere, noe som har ytterligere akselerert videreutviklingen. I tillegg tilbyr mange selskaper en "appmarket" eller "one-stop-shop" med alle ledende skybaserte samarbeidsverktøy, pluss en rekke andre skybaserte verktøy.

Mindre e-post og mer effektiv beslutningstaking

I gjennomsnitt brukes 60 prosent av bedriftens arbeidstid på organisering av arbeid. Kun 40 prosent blir brukt på ekte arbeid, ifølge en rapport fra konsulentfirmaet McKinsey. Med hjelp av digitale samarbeidsverktøy kan bedrifter nå organisere raskere, noe som er gunstig for produktivt arbeid. Kommunikasjon i sanntid, som videokonferanser, fjerner effektivt flaskehalser og øker hastigheten på beslutningsprosessen – samtidig som behovet for skriftlig kommunikasjon reduseres.

Mange funksjoner tilgjengelige

Trenden i dag er at stadig flere mennesker bruker skybaserte teamverktøy med mange integrerte funksjoner: for eksempel eksternt skrivebord, video og taleanrop. Slike samarbeidsverktøy inkluderer Microsoft Teams, Slack og Cisco Spark. Andre populære verktøy som brukes til for eksempel automatisering og mer effektiv kommunikasjon er Office 365, OneDrive, Skype for Business, Intune, Azure, Project og BaseKit. Opptil 60 av de mest etterspurte skybaserte, og bedriftsrelaterte applikasjonene, er nå tilgjengelige på Dustin Appmarket. Som bedriftskunde er det tilgang til valgfrie applikasjoner via nettleseren, uten lokal installasjon.

Vil du vite mer?

Våre spesialister forteller deg gjerne mer om våre skytjenester. Kontakt oss, så kan vi hjelpe deg med å finne riktig tjeneste eller løsning for din bedrift.

Les også:

10 fordeler med skybaserte tjenester
Ha kontroll over lisensene med Dustin Appmarket
Appmarket gir full kontroll

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger