Arbeidsplass

Slik får du mer naturlige videomøter

Mange setter pris på den fleksibiliteten pandemien har ført med seg, og hybridmiljøet ser ut til å ha kommet for å bli. Samtidig har du sikkert opplevd problemer med lyd og bilde som gjør det vanskelig å opprettholde fokuset under videomøter. Med riktige løsninger hjemme og i møterom kan du få en mer naturlig opplevelse.

Hva kan være mer hensiktsmessig for et intervju om videomøter enn å gjøre det til et videomøte? Patrik Bodare, Nordic Channel Account Manager hos Jabra, forteller mer om deres løsninger for det hybride arbeidsmiljøet.

– Vi har lenge sett en utvikling mot at folk jobber fleksibelt og møtes på avstand. Derfor kom Jabra PanaCast, en plug-and-play-videoløsning for møterom som er sertifisert for alle ledende plattformer, allerede i 2019. Takket være en unik 180 graders bildevinkel får den med alt og alle i rommet på skjermen. I kjølvannet av pandemien lanserer vi nå flere PanaCast-produkter for en enda bedre opplevelse, sier Patrik.

Lyd og bilde med innebygd intelligens

Det hybride arbeidsmiljøet gir ny fleksibilitet. Også når pandemien er over, vil ofte noen møtedeltakere sitte et annet sted enn på møterommet.

– Kontorene endres, og det finnes et akutt behov for videokonferanseutstyr til møterom. Nye PanaCast 50, som kan kjøpes fra midten av juni 2021, er en løsning som gjør hybridmøtene dine best mulig. Denne løsningen har ikke bare fantastisk lyd og 4K-oppløsning, men vi bruker også innebygd intelligens for å øke følelsen av tilstedeværelse. Dessuten er den utrolig lett å installere og bruke, forklarer Patrik.

Zoom inn på det som er viktig

Med anonymisert ansiktsgjenkjenning avgjør Jabra PanaCast 50 hvor mange personer som finnes i rommet og zoomer inn eller ut for å få med seg alle. Løsningen kan også analysere hva som skjer i rommet for å fokusere på det som er viktig, og for eksempel zoome inn på den som snakker og deretter automatisk klippe til noen andre som svarer eller går opp og begynner å skrive på en whiteboardtavle.

– Det samme gjelder lyden. Ved hjelp av åtte mikrofoner og fire stereohøyttalere sorterer den innebygde intelligensen bort bakgrunnsstøy, løfter stemmene og får dem til å høres levende og naturlige ut i rommet. Det blir lettere å opprettholde fokus uansett om du er den som deltar på avstand eller om du er fysisk til stede, fortsetter Patrik.

At AI-teknologien er i selve enheten og ikke i skyen beskytter også eventuell sensitiv informasjon. Du kan også få anonymisert statistikk over antall møtedeltakere, for eksempel for å se hvordan kontoret kan utformes på best mulig måte.

Bilde i bilde for å vise det som er viktig

– Vår andre nyhet er til personlig bruk. Ultrabærbar PanaCast 20 leveres fra august, og er med sin innebygde intelligens mer enn et tradisjonelt webkamera. Du får intelligent zoom, men også en funksjon vi kaller Picture-in-Picture. Når du vil vise frem noe viktig, kan du rette et kamera mot det som skal vises samtidig som ansiktet vises i et annet bilde. En annen god funksjon er at bildet optimaliseres i sanntid etter lysforholdene i rommet, forteller Patrik.

Til slutt understreker han at du hele tiden kan holde Jabra-enhetene dine oppdatert med de nyeste intelligente løsningene og funksjonene som utvikles. Du styrer det enkelt fra PCen med programmene Jabra Direct og Jabra Xpress.

– På denne måten får du en fremtidsrettet løsning, avslutter han.

Patrik Bodare

Nordic Channel Account Manager, Jabra

Se flere ekspertartikler

Sist oppdatert: 16 september 2022

Tagger