Arbeidsplass

Videokonferanser og hjemmekontor uten problemer

I dagens arbeidsliv trenger vi å kunne samarbeide fleksibelt selv om vi ikke sitter på samme sted. Logitech vil sørge for at det fungerer problemfritt uten at det koster for mye.

Noen ganger sitter du kanskje på kontoret og arbeider, noen ganger hjemme eller et sted på farten. Flere og flere jobber hjemmefra, og undersøkelser viser at Sverige ligger i toppen av denne utviklingen.

– Samtidig kan de grunnleggende forhold for å jobbe effektivt være dårligere hjemme enn ved en tradisjonell kontorplass. Vi vil få opp kvaliteten på mobiljobbingen med riktig utstyr. Bruker du en god mus og et godt tastatur også når du jobber på farten eller hjemme, kan du være like effektiv og produktiv som på kontoret, sier Andreas Erlingsjö, selger på Logitech.

Videosamtaler for kreativitet

Uansett hvilket miljø du befinner deg i, er det også viktig at du kan samarbeide effektivt med kollegaene dine. Videosamtaler forenkler arbeidet når du ikke er på kontoret. Teknologi forkorter avstanden mellom kollegaer, for eksempel når du arbeider hjemmefra, og lar dere samarbeide effektivt og være kreativ sammen.

- Når man ser hverandre blir samarbeidet bedre, fordi kroppsspråket og mimikken kommer med. I tillegg oppfattes tonefallet bedre. Et godt webkamera kan rekke langt, men Logitech tilbyr også produktet CC Connect. Det er et bærbart videokonferansesystem med oppladbart batteri, perfekt for små steder, med alt-i-ett-design. Kamera, høyttaler og kontrollpanel er montert i samme enhet som enkelt kan kobles til mobiltelefonen via Bluetooth.

Den nye tidens møterom

Videokonferanserom har lenge vært noe dyrt og vanskelig, men nå finnes det kostnadseffektive løsninger som enkelt kan installeres og brukes i mindre møterom, lounger eller kjøkken. Samarbeid mellom kontorer i forskjellige byer kan forbedres når videokonferanseteknologien blir ukomplisert. Tidligere har man kanskje unnlatt å benytte seg av slike systemer av frykt for problemer. Når alt bare fungerer kan det bli mer integrert i det daglige arbeidet.

- Forutsetningene for et avslappet samarbeid over grensene mellom avdelinger og kontor blir mye bedre når videokonferanser avdramatiseres. For eksempel har Logitech en løsning der systemet starter av seg selv når noen går inn i møterommet. Da er det nok med et knappetrykk for å komme i gang, sier Andreas Erlingsjö.

Sparer tid, kostnader og miljøpåvirkning

Å møtes digitalt i stedet for fysisk innebærer at man kan spare tid, kostnader og miljøpåvirkning ved å redusere reisingen. Det kan dessuten glede mange medarbeidere å slippe reiser.

- Kostnaden for et videokonferanseanlegg sparer du inn på en eneste reise med overnatting til Brussel. At systemene har blitt billigere gjør det også mulig å installere dem i flere rom. Når vi er ute hos en bedrift har de ofte hatt en innledende ambisjon om å installere videokonferansesystem i ett eller to rom, for til slutt å lande på ti til tyve rom, avslutter han.

Les også:

Samarbeid bedre
Whiteboardtavlen har fått konkurranse

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger