Arbeidsplass

Whiteboardtavlen har fått konkurranse

Hvis den digitale berøringsskjermen skal bli like selvsagt i møterommet som den velprøvde whiteboardtavlen, må den være like intuitiv og enkel å bruke, mener John Lindén, Group Manager Display på Samsung.

Skjermer som fungerer som interaktive whiteboardtavler er ikke noe nytt, men med tanke på hvor raskt mye annet rundt møter er blitt digitalisert, er de fortsatt et uvanlig syn. Ifølge en studie som Samsung har gjort med 700 deltakere, handler det først og fremst om at løsningene som finnes i dag er for kompliserte og vanskelige å lære.

- Da vi snakket med selskapene, forsto vi at et flertall av dem fortsatt bruker analoge hjelpemidler. Whiteboardtavlen er bra for å unngå enveiskommunikasjon, men det er også en risiko for at gode idéer går tapt når deltakerne skal fotografere og notere, sier John Lindén, konsernsjef på Samsung.

Nøkkelordet er enkelhet

Samsungs løsning på problemet med kompliserte interaktive skjermer ble Samsung Flip, en roterbar 55-tommers skjerm som enten kan monteres på veggen eller flyttes omkring og gjøre hvilket som helst rom til et tilkoblet møterom.

Den typiske bruken er at den enten står i et mindre møterom eller utenfor flere møterom, slik at skjermen kan rulles dit den trengs. Under møtet, brukes den til å tegne og notere på som om det hadde vært en flipover. Når møtet er ferdig, vil alle deltakerne få notatene tilsendt, forteller John Lindén.

John forklarer at det er lett å ville legge til så mange funksjoner som mulig, men at Samsung gjorde det motsatte.

- For at du skal kunne bruke det umiddelbart, uten å måtte lære hvordan det fungerer eller lese en manual, trengte vi å fjerne alt unntatt det mest nødvendige. Den har til og med en sensor som føler når du kommer inn i rommet, slik at den kan gjøre seg klar til å slå på skjermen i samme øyeblikk som du løfter pennen.

Den tynne siden av pennen brukes til å tegne fine detaljer, og den litt grovere siden for større. Detaljer slettes med pekefingeren og større feil slettes med hele håndflaten.

Ekstrautstyr som dataskjerm

Fordi skjermen er utstyrt med et Samsung Tizen-operativsystem, trenger du ikke å koble til en datamaskin for å bruke den, men den kan også brukes som dataskjerm. Det er til og med en hylle for den bærbare datamaskinen.

Når skjermen roteres, løftes den samtidig for å nå riktig høyde. Når skjermen brukes med for eksempel Microsoft Office PowerPoint, kan den berøringsfølsomme skjermen brukes til å tegne, markere og notere direkte i presentasjonen, avslutter John Lindén.

Les også:

Samarbeid bedre
Videokonferanser og hjemmekontor uten problemer

Fokus

John Lindén

Group Manager Display på Samsung

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger