Arbeidsplass

Workstations ifølge Dell

En workstation er mye mer enn bare en kraftig datamaskin. Den er laget for ekstrem pålitelighet og er vanligvis spesialkonstruert i henhold til applikasjonene den skal kjøre.

Ettersom ulike personer har forskjellige krav til datamaskinene sine, også når det gjelder brukere av workstations, benyttet vi anledningen til å spørre Dell om hvordan man skal velge riktig workstation for sitt behov. Her følger en veiledning innen fire yrkesroller, der en velfungerende workstation er en must for at de skal kunne arbeide effektivt. Det gjelder arkitekter, profesjonelle CAD-brukere, 3D-artister og kreatører.

Johan Thorslund er spesialist på workstations hos Dell og påpeker at det er viktig at man verken overinvesterer eller underinvesterer i maskinvare. I stedet er det viktig å velge rett maskinvare tilpasset brukerens behov, som bidrar til at de kan oppnå maksimal produktivitet. Den alternative kostnaden for tapt produktivitet er høyere enn mulige besparelser du kan gjøre på maskinvareinvesteringen.

1. Arkitekten

I tillegg til ytelse og pålitelighet er evnen til å være mobil ofte en sterk faktor som styrer valget. En bør heller ikke glemme at estetikk ofte betyr mer enn du tror, derfor er det viktig at en workstation har et attraktivt design. Den vanligste programvaren i dette miljøet er Autodesk Revit, derfor er det viktig å sørge for at datamaskinen er sertifisert for dette programmet.

For Johan Thorslund er førstevalget modellen Precision 5540, som er den tynneste workstation som finnes på markedet. Perfekt for den som reiser mye.

– Den kan beskrives som høy ytelse i kombinasjon med et estetisk ytre. Her er maskinvaren sertifisert for programvaren Revit fra Autodesk. Det er nødvendig for å få god support fra leverandøren av programvaren.

Når du velger en 5540 får du Dell Precision Optimizer, DPO, programvaren som Dell utviklet for å optimalisere maskinvaren for de vanligste programmene som brukes. DPO er relativt ny og gir en prestasjonsøkning på mellom 15 og 20 prosent.

Et alternativ til 5540 er den svært flotte Precision 5530 2-in-1 som også kan brukes som tegneverktøy med meget presis input fra Dell Premium Active Pen.

2. CAD-proffen

For denne gruppen spiller enkeltkjerne-ytelse en stor rolle, og ofte er det stasjonære modeller som gjelder. Derfor bør du først og fremst se etter datamaskiner med høy klokkefrekvens på prosessoren, for antall kjerner er ikke like viktig som det kan være for andre applikasjoner.

Johan Thorslunds førstevalg for en stasjonær workstation er modellen T3630, som er utstyrt med en rask I7-prosessor. Autodesk Autocad er den dominerende programvaren, og behovet for RAM-minne er 32 eller 64 GB. Anbefalt grafikkort er P2000 eller P4000fra Nvidia.

– Det er en praktisk løsning i en relativ liten pakke til en god pris, sier Johan Thorslund.

Også her inngår DPO for å optimere maskinvaren for de mest brukte programmene. Sertifiseringen av maskinvaren, f.eks. til Autocad, garanterer at behovet for support blir oppfylt.

Selv om stasjonært dominerer, finnes det også bærbare alternativer. Da er det først og fremst modell 5540 eller Precision 7540, med mer RAM, bedre grafikkort og mer lagringsplass som gjelder.

3. 3D-kunstneren / CGI-spesialisten

Dette gjelder personer som arbeider i spillbransjen, filmbransjen eller innen digitale spesialeffekter. For denne gruppen er det utelukkende stasjonære modeller som gjelder. Eksempler på modeller er Precision 5820, som er en énsocketmaskin (plass for én prosessor) og 7820/7920, som er tosocketmaskiner* (plass for to prosessorer).

– Her snakker vi om våre tyngste modeller med to prosessorer, minimum 64 GB RAM og tunge grafikkort.

I spillbransjen er det viktig at utvikleren skal kunne bruke samme type grafikkort som forbrukerne, derfor er også de kraftigste maskinene komplettert med de vanligste grafikkortene for forbrukere. Her kan du bruke doble eller tredobbelte grafikkort.

– Hvis du er i tvil om valg av grafikkort, veileder vi deg naturligvis gjerne.

Når det gjelder monitorer, finnes det støtte for både 8K og 4K.

*= Disse selges bare som tilbud, ta kontakt med våre selgere for mer informasjon.

4. Kreatøren

Designeren er vanligvis en bruker som arbeider med fotografering, video eller bilder på forskjellige måter, f.eks. som fotograf, kreatør eller art director.

Disse brukerne bruker ofte flere forskjellige programmer, derfor er det viktig at datamaskinen er allsidig. Ofte står Adobes applikasjoner i sentrum for disse brukerne.

– For denne brukeren som brenner for design og kreativitet, er 5530 2-in-1 med en Dell Premium Active Pen den perfekte matchen.

Til slutt vil Johan Thorslund fremheve verktøyet Dell Canvas, som er et tegnebrett på 27 tommer som er nyttig for alle de tre yrkesgruppene.

I tillegg til disse spesialistgruppene, øker også bruken av arbeidsstasjoner blant andre brukere i bedriftene.

– Etter hvert som filer blir tyngre og applikasjoner blir mer krevende, ser vi også at andre grupper som for eksempel økonomisjefer hos bedrifter og andre brukere som sitter med krevende arbeidsmengder, etterspør arbeidsstasjoner. Både arbeidsstasjoner og større skjermer blir en måte å øke produktiviteten vesentlig på.

Dell arbeider for å hjelpe bedriftene til å bedre kartlegge sine brukere, slik at hver brukerprofil får akkurat det den trenger. Ved å finne rett brukerprofiler får du en fleksibilitet der hver brukergruppe er fornøyd og kan oppnå maksimal produktivitet uten å investere for mye eller underinvestere i maskinvare. Du kan også få hjelp til hvordan et fleksibelt miljø kan håndteres trygt for IT-avdelingen, men likevel opprettholde enkelhet og kostnadseffektivitet.

– Når det kommer til brukerprofiler, kan vi tilby en helhet gjennom Dustin som også er forhandler av den aktuelle programvaren, sier Johan Thorslund. Med hjelp av Dustins lisensekspertise kan vi hjelpe kundene med å opprette brukerprofiler som dekker helheten når det gjelder sluttbrukernes behov.

12 desember 2019

Tagger