Arbeidsplass

Xerox vil hjelpe kundene sine med å ta bærekraftige valg

Når man snakker om skrivere og bærekraft, er det lett å begynne å diskutere skriveren og forbruksmaterialet. Men for Xerox handler det like mye om å utdanne og støtte brukeren og bruke skriveren sin på en mer bærekraftig måte.

Hvor mange ark skriver du ut i løpet av en uke? Antakelig færre enn du skrev ut i løpet av en uke for ti år siden. Vi skriver nemlig ut mindre og mindre. Men det er enda for tidlig å pensjonere skriveren.

– Samtidig som vi skriver ut mindre og mindre, begynner vi å bruke skriverne våre til andre ting, som å digitalisere dokument og sende dem videre digitalt. På den måten bidrar skriveren til det digitale arbeidet, sier Seppo Valjakka, Product Marketing Manager Workspace Solutions på Xerox i Finland.

Tilkoblet det digitale arbeidet, tilbyr Xerox ulike apper som legger til funksjoner til skriveren for å forenkle ulike typer arbeid.  Appene er samlet i Xerox App Gallery og dekker områder som lagring i sky, kommunikasjon, utdanning, mobile løsninger og produktivitet. 

Tenk før du skriver ut

For å redusere miljøpåvirkningen syns Seppo at man skal tenke seg om før man skriver ut.  Når man trenger å skrive ut er det bra om man gjør det så miljøvennlig som mulig.

– Xerox arbeider mye med bærekraft. Det gjennomsyrer alt fra hvordan skriverens funksjoner reduserer strømforbruket ved inaktivitet, til papirforbruk og toner. Vi arbeider hele tiden for å redusere tonernes partikler for at de skal feste seg enklere på papiret. Det sparer både energi og papir siden du får bedre og jevnere kvalitet på utskriftene dine, forteller Seppo.

Funksjoner som oppmuntrer til bærekraftig bruk

Når det gjelder hvordan skrivere brukes i praksis, spiller skriverens drivrutiner en viktig rolle.

– Vi vil gjøre det enkelt å skrive ut på begge sider, justere bildestørrelser sånn at du får plass til flere bilder på samme side, og velge en lavere utskriftskvalitet for å spare blekk og toner.

For litt større kontor finnes ”print awareness tool”. Det er et verktøy som bevisstgjør brukeren på mengden utskrifter og oppmuntrer til å skrive ut mindre.

– Verktøyet fungerer som en pop-up som opplyser og påminner brukere om ting de kan tenke på. Dessuten kan man kornkurene internt om hvem på kontoret som skriver ut minst, sier Seppo.

Send dokument med Pull Print

En god løsning som hjelper deg velge bort unødvendige utskrifter er Pull Print som finnes både som server- og skyløsning. Det innebærer at du sender et dokument for utskrift uten å spesifisere skriver. Når du trenger utskriften din kan du logge inn på en valgfritt tilkoblet skriver med pinkode eller passord og hente utskriften din.

– Siden du må identifisere deg er det en veldig sikker løsning.  Samtidig skriver bedrifter som regel ut 20 prosent mindre bare ved å gjøre det til et aktivt valg å gå til skriveren og hente utskriften. 

Eventuelt gjenværende toner kan returneres og resirkuleres

Uansett hvor mye eller lite du skriver ut, vil du før eller siden trenge å bytte tonerkassett. Tonere som ikke resirkuleres er et miljøproblem, men Xerox har en løsning.

– Litt mindre bedrifter kan enkelt gå inn på hjemmesiden vår og skrive ut returetiketter. Større bedrifter kan få en større returboks til oppsamling. Vi resirkulerer tonerkassetten, bildetrommelen og andre mekaniske deler. Det er best hvis tonerkassetten er så tom som mulig når du sender den tilbake til oss. Dagens tonere er laget for at du skal få god utskriftskvalitet frem til den siste utskriften, avslutter Seppo.

Seppo Valjakka

Product Marketing Manager Workspace Solutions på Xerox i Finland

Les også:

Guide: Velg riktig skriver
Tilgang er viktigere enn eierskap
Enkelt og effektivt

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger