Chrome OS logo

Google

Google er et amerikansk teknologiselskap som driver flere internettjenester, hovedsakelig innen reklame, nettsøk, nettskyen og programvare. De fleste inntektene til selskapet kommer fra AdWords, en reklametjeneste som plasserer reklame rundt Googles søkeresultater. Les mer »

Nettverk

Google Wifi er annerledes. Den erstatter din enkle router med flere Wi-Fi-punkter, noe som gir deg en helt ny, trådløs opplevelse. Siden Google Wifi enkelt tilkobles til hverandre kan du kjøpe til så mange enheter som du trenger. Dersom du for eksempel trenger å forsterke signalet i garasjen, på loftet eller hvor det enn er. Dette påvirker ikke hastigheten!

Google Wifi tar dine enheter videre

Smarthøyttaler

Stemmestyrt hjelp med Google Assistent.
Få svar på spørsmålene dine, spill sanger, administrer daglige gjøremål, se underholdning og styr smarte enheter hjemme med stemmen.

Hjelpen er her. Møt Google Home

Mediaspiller

Chromecast er en enhet for mediestrømming som kobles til TVen via HDMI-porten. Det er bare å bruke mobilen og TVen som du allerede har, for å strømme dine favorittserier, favorittfilmer, sport og spill med mer. Chromecast kan brukes med iPhone®, iPad®, mobiler og nettbrett med Android, datamaskiner med Mac® og Windows® samt Chromebook. Koble til Wi-Fi-nettverket og start spillingen fra mobilen din, nettbrettet eller datamaskinen.

Strøm på opptil 4K Ultra HD med krystallklare bilder og i lynets hastighet

Chromebook

Chromebook er en ny og raskere datamaskin. Den starter opp på bare noen sekunder og kan by på tusenvis av apper. Med Chromebook er hver funksjon laget for å være smartere, raskere og sikrere. Det innebærer et helt nytt OS sammen med et batteri som varer hele dagen, slik at du når som helst kan bruke appene dine – uansett hvor du er.

Perfekt for bruk hele dagen

Google

Googles raske vekst siden det ble grunnlagt har ført til at Google driver en rekke internettjenester, og har kjøpt opp flere andre selskap. Googles mest sentrale tjenester er søkemotoren Google Søk. Googles andre viktige tjenester inkluderer Google Dokumenter, et kontorsystem, Gmail, en e-posttjeneste, Google Drive, en nettskytjeneste, i tillegg til Google+, et sosialt nettverk. Programmer utviklet av Google inkluderer Google Chrome, en nettleser, Google Photos, et program for organisering og redigering av bilder, og Google Hangouts, et program for sending av direktemeldinger og videosamtaler. Selskapet leder også utviklingen av Android, et mobilt operativsystem, i tillegg til utviklingen av Chrome OS, et operativsystem som består hovedsakelig av en nettleser, og er designet for en type datamaskiner kalt Chromebooks. Google har siden også begynt å arbeide innen komminukasjonsteknologi, og har arbeidet sammen med elektronikkselskaper for å produsere Nexus-mobiltelefonene sine. Siden 2012 har de også arbeidet i Kansas City med Google Fiber, en bredbåndstjeneste som bringer fibernett til folks hjem.

Det er antatt at Google har mer enn en million servere i diverse datasentere verden over per 2007. Google prosesserer også mer enn en milliard søk og rundt 24 petabyte brukerinformasjon hver dag per 2009. Per september 2016 er Googles hjemmeside verdens mest besøkte. Flere andre nettsider eid av Google, blant annet YouTube, er også å finne i listen over de 500 mest besøkte nettsidene på Alexas nettsider. Googles eksistenserklæring helt fra det ble grunnlagt har vært «å organisere verdens informasjon og gjøre det universalt tilgjengelig og nyttig», mens selskapets uoffisielle motto er «Don't be evil» (norsk: ikke vær ond). Googles forpliktelse til en slik ideologi har siden blitt satt i tvil, siden noen av selskapets handlinger ser ut til å motsi selskapets grunnprinsipper.