Arbeidsplass

25 raske tips for hjemmekontoret

Vi ba folk på hjemmekontor om å gi sine klokeste, morsomste, beste og mest uventede tips til hjemmekontoret. Her er våre 25 favoritter.

Det har gått litt over et år. Da koronapandemien tvang oss til å jobbe hjemmefra , kom det mange artikler fylt med tips om hvordan vi kunne jobbe og trives bedre på hjemmekontor.Men hva har vi lært? Hvilken innsikt har vi fått? Hvilke triks bruker vi hjemme i husene og leilighetene våre – store og små, blant hunder og barn?

Fredrik Berg er ekspert på digital arbeidsplass hos Dustin:

– Det er vanlig å jobbe for mye hjemmefra, sammenlignet med hvor mye du jobber på kontoret. Derfor er fokustid spesielt viktig. Vi må tilbake til dypt arbeid, komme oss vekk fra multitasking. Bruk de digitale verktøyene dine og bedriftens digitale ledelse til å prøve å skape fokustid. Systemet kan legge inn pauser for deg. I Microsoft 365 finner du for eksempel MyAnalytics, som hjelper deg med å se mønstre. Men da må du følge retningslinjene, sier han.

25 fantastiske tips for hjemmekontoret

Følger vi våre egne retningslinjer? Hvordan sørger vi for at hjernen, kroppen og jobben holder seg i form? Vi gikk ut i sosiale medier og ba folk på hjemmekontor om å gi sine smarteste, morsomste, beste og mest uventede tips. Whatever works! Her er våre 25 favoritter. Oppført i uprioritert rekkefølge.

1. Gå til jobben

Det vil si, gå en tur rundt huset og tenk at du går til jobben. Da endrer du innstillingen din. Gjør det samme når arbeidsdagen er slutt. Du “går hjem fra jobben".

2. Bygg en glassvegg

Jeg har bygget en glassvegg mellom kjøkkenet og stuen, slik at jeg kan ha kontor i stuen uten å forstyrre andre eller blir forstyrret når barna kommer hjem fra skolen og tar seg litt mat.

3. Kjøp hatter

Bruk morsomme hatter tilgjengelig for å muntre opp kollegene dine i Teams-møter.

hatt

4. Legg inn pauser

Legg inn lunsj og pauser i kalenderen. Ellers er det fare for at du kjører på uten avbrekk og ikke tar skikkelige pauser.

5. Bak brød

Jeg baker massevis av brød. Jeg jobber på datamaskinen og tar korte pauser for å sjekke deigen, sette den inn i ovnen og så videre. Å lage granola er også en god ting for ikke å sitte for lenge og stivne. Jeg bruker en oppskrift der granolaen skal røres flere ganger mens den stekes i ovnen. Husk å stille inn timeren ...

baka

6. Lag en treningsgruppe

Lunsjtreningsgruppen vår er langt på vei det som gjør arbeidsdagene mine energifylte. Vi møtes mandag, onsdag og fredag kl. 12.00 og trener i en halv time. Det viktigste er å komme seg hjemmefra, være utendørs og få sosialt samvær. Å komme i form er en bonus. vältränad är en bonus.

7. Dropp kravene

Ikke bry deg om å se profesjonell og stilig ut i alle de endeløse Zoom- / Teams-møtene. Ikke bry deg om at du ble henvist til tv-stua– omgitt av kosedyr – til forelesningen din som sendes over hele verden. Tenk på det som sjarmerende å få være en del av andres liv. Se barn som er snørrete eller ektefeller som kommer med kaffe, og tenk at andre sannsynligvis tenker det samme om deg. Og hvis du føler deg sliten en dag, er det et godt filter i zoom som fjerner poser under øynene og søvnstriper på kinnene.

8. Ha kaffepause på Teams

Mitt beste tips er å avtale kaffepause på Teams med kollegaer du liker eller kollegaer du vil bli bedre kjent med. Som den praten ved kaffemaskinen som vi går glipp av ellers.

9. Invester i en skoeske

En kjempestor skoeske (for støvler) passer på kjøkkenbenken, sånn at du kan stå og jobbe.

10. Bytt plass

Jeg tror at det å bytte arbeidsplass i løpet av dagen hjemme gjør en forskjell. Jeg har et skrivebord på min sønns rom, ett i min datters og dessuten et kjøkkenbord. Så tar jeg "lyttemøter" i en komfortabel lenestol.

11. Strikk!

Du kan strikke i Teams-møter for å holde konsentrasjonen. Men hæler går ikke, for da må du telle for mye.

sticka

12. Skaff deg en god kaffemaskin

Invester i en god kaffemaskin (alternativt kvalitets-te eller noe annet du liker). Det siste året, når både mannen min og jeg har jobbet hjemme på heltid, har jeg begynt å betrakte kapselmaskinen vår som et av våre beste kjøp noensinne.

13. Kjøp en høyttaler

God lyd når du har en telefonkonferanse er viktig. Jabra konferansehøytalere, for eksempel, kan tas med og du unngår gnissing og varme ører.

14. Send livestream hele dagen

Prøv zoommøte hele dagen i teamet ditt, så har du kollegaene dine ved siden av deg selv om du er hjemme.

15. Når du er lei av deg selv

Jeg ble helt sprø etter å ha møte etter møte, og leste om zoom-tretthet. Å se meg selv i “speilet” var dårlig for hjernen min. Mitt nye tips er å sette et lite stykke papp foran ditt eget bilde på Teams-møter. Jeg kjenner en merkbar forskjell når jeg bare ser kollegaene mine.

16. Dropp joggebuksene

Kle deg som om du er på kontoret. Det hjelper deg å bli piggere og mer jobborientert i innstillingen din. Det minner kroppen din om at den ikke er en manet. #leppestiftpå

17. Ha kameraet på

Pass på at du har kameraet på. Om ikke annet i begynnelsen og på slutten av møtene. Det gir så mye mer energi å se hverandre når man logger på/av. Bestem på forhånd at noen møter SKAL være med kameraet på. Ikke alle, men noen trenger å se kollegaene sine fra tid til annen.

18. Lys opp i mørket

Prøv en ringlampe for stiligere møter.

19. Ta vare på hjemmet

Gjør husarbeid i møter der du bare trenger å lytte (det vil si møter der du ikke trenger å ha kameraet på eller ta notater). Mandagsmøte = vask!

20. Gjør raketten

Ta en rask prat med dine nærmeste kolleger hver morgen. Fem minutter er nok. Gjør “raketten” sammen.

21. Kort ned på møtene

Bestill aldri videomøter på 60 minutter. Gjør dem 50-55 minutter lange, så får du litt tid mellom møtene.

22. Reduser ekkoet

Et tynt kjøkkenhåndkle under tastaturet kan bidra til å redusere ekkoet i rommet. Hvis du er den typen som vanligvis slår hardt på tastaturet.

23. Unn deg blomster

Unn deg noe du blir glad for. Friske blomsterbuketter på skrivebordet/spisebordet/den midlertidige arbeidsplassen bør være obligatorisk.

skrivbord med blommor

24. Ikke glem walk'n'talks

Har du mange møter på Teams? De som ikke trenger en skjerm, gjør dem til walk'n'talk-møter via mobil i stedet.

25. Bygg et bord

Jeg kjøpte høydejusterbare ben og monterte dem på mitt vanlige skrivebord.

Les om tjenestene våre for en mer fleksibel arbeidsplass

Tekst: Robert Långström
Foto: Vollume, Unsplash

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger