Ekspertens tips: Tenk på dette når du jobber hjemmefra

Strukturer dagen din, vis at du er tilgjengelig og tenk på det sosiale. Vår IT-konsulent Fredrik Hansson deler sine tips for hva du kan tenke på når du jobber på distanse.

Vi har tidligere rapportert om tall fra forretningsmagasinet Forbes, som skriver at ni av ti som arbeider på distanse opplever å få mer gjort. Du blir ikke forstyrret i samme grad og kan arbeide mer effektivt.

Organisasjonskulturene er ulike, men rundt 40% av svenske bedrifter oppfordrer nå sine ansatte til å jobbe hjemmefra minst 1 dag per uke. Fordelene med distansearbeid er åpenbare:

  • Mindre stress og en mer effektiv arbeidstid.
  • Mindre tid på pendling og reduserte reisekostnader.
  • Sparer miljøet.

Vi slo oss ned med vår Malmøbaserte IT-konsulent Fredrik Hansson og snakket om hva man kan tenke på når man jobber på distanse. Hjemmefra, fra kafeen eller i bilen. Rett og slett der det passer best.

Strukturer dagen din

Til å begynne med kan jeg anbefale at du begynner med å strukturere dagen din. Sett opp tider for når du skal arbeide og når du skal ha pauser for lunsj eller kaffe. Ikke minst når arbeidsøkten er over. Vi vet alle hvor vanskelig det kan være å avslutte for dagen og dra hjem. Nei, men spøk til side, det er viktig å skille på arbeidstid og fritid selv når man jobber hjemmefra, sier Fredrik.

Vis tilgjengeligheten din

Når du jobber på distanse, uansett om det skjer med hjelp av samarbeidsverktøy som Microsoft Teams eller Skype, er det viktig å vise du er tilgjengelig. Sørg for å oppdatere status-meldingen din. I Teams kan du ved å klikke på profilbildet ditt enkelt justere statusen din og meddele kollegaene dine om f.eks. hvorfor du er utilgjengelig, forklarer Fredrik.

Tenk på det sosiale og aktiver kameraet

Hvis du har et møte via Teams, pass på å aktiver kameraet ditt for å få det sosiale. Med et godt headset hører både du og kollegaene dine hva som blir sagt. Med hjelp av chattefunksjonen i Teams kan du samtidig skrive til deltakerne i møtet, uten å forstyrre den som snakker. Det finnes også et whiteboard hvis du trenger å tegne eller vise noe i løpet av møtet.

Hold fokus ved å gjøre bakgrunnen uklar

I planlagte møter kan du enkelt gjøre bakgrunnen uklar ved å gå inn på innstillinger i Teams og klikke på "blur my background”. Istedenfor at bakgrunnen havner i fokus, slipper deltakerne bli distrahert og du slipper å dele alt fra privatlivet ditt.

Oppdater hverandre innenfor gruppen

Akkurat som med et aktivert kamera i møter kan bidra til det sosiale, er det viktig med daglige oppdateringer innenfor gruppen. Ikke minst for å skape oversikt. Fortell hva du har gjort og hvordan du ligger an med felles prosjekter. Chat eller ta et videomøte med dine nærmeste kollegaer for å erstatte de spontane samtalene ved kaffemaskinen, avslutter Fredrik.

I tillegg til å tenke rett, gjelder det å ha rett produkter for å kunne arbeide enkelt på distanse.

Klikk deg videre til kampanjen vår for å se alle våre tilbud på produkter for hjemmekontoret.

Les også:: 7 faktorer for å lykkes med fjernarbeid

woman working from home

13 mars 2020

Den ultimate skjermguiden

Det som er riktig skjerm for én medarbeider, kan være helt feil for en annen. Alt avhenger av hva du bruker datamaskinen til. Slik velger du rett skjermer til firmaet.

6 april 2020

Verktøy for moderne samarbeid

Ved å kombinere sin kunnskap om dataskjermer med erfaringen sin fra PC-markedet, har Dell skapt produkter for den moderne samarbeidsflaten. Det er et sted der folk kan møtes, utveksle ideer og vokse sammen.

1 april 2020

Sju skjermer som skiller seg ut

Enten du vil ha den beste skjermen til bilderedigering, den skarpeste oppløsningen eller bare den største skjermen på kontoret, kommer du garantert til å finne favoritten din her.

27 mars 2020

Slik får du oversikt over klientene med Modern Workplace

Modern Workplace er akkurat som navnet tilsier – en komplett løsning for en moderne arbeidsplass, som tar hensyn til både produktivitet og sikkerhet.

20 mars 2020

Slik velger du riktig skjerm for oppgaven

Skjermen er avgjørende for hvor komfortable vi er foran datamaskinen. De siste årene har det kommet flere nyheter som gjør arbeidet foran skjermen morsommere og mer behagelig.

16 mars 2020

Det kommer alltid til å finnes jobber

Hvordan ser fremtidens jobber ut? Det spørsmålet får Johannes Koponen i den finske tankesmien Demos Helsinki ofte.

12 mars 2020