Arbeidsplass

Tilkoblet og synkronisert både hjemme og på farten

En stabil og sikker internettforbindelse er den viktigste hjørnesteinen for å jobbe utenfor kontoret. Her er noen tips som gjør det mulig – uansett hvor du er.

Å jobbe uten internettforbindelse er utenkelig, om ikke umulig, for mange. For mange kan en standard forbrukerruter med VPN-støtte (for sikker tilkobling til selskapet) fungere helt fint, men for ansatte som jobber med tidssensitive oppgaver kan det være verdt å investere i en ruter med innebygd 4G/5G-tilkobling som backup. Dette gjør at ruteren kan bytte over til mobilnettet dersom den vanlige bredbåndsforbindelsen går ut. SIM-kort og riktig abonnement kreves selvfølgelig, men det er en ekstra kostnad du nesten ikke angrer på når tilkoblingen virkelig trengs.

Woman working on the train from her laptop

Mobilruter på farten

Å bruke jobbtelefonen som en ekstern ruter og koble til datamaskinen via den kan være en god – om enn ikke like smidig – løsning. Det er imidlertid viktig først å sjekke at både telefonen og abonnementet støtter funksjonen, da noen operatører blokkerer eller begrenser muligheten for å bruke telefonen som et tilgangspunkt.

Hvis du ikke kan eller vil koble til datamaskinen via mobiltelefonen, er alternativet en datamaskin med innebygd 4G/5G-modem eller en mobil ruter. Sistnevnte er en liten enhet med integrert SIM-kort – omtrent som en mobiltelefon uten skjerm – som noen ganger også kan kobles til en fast nettverkskontakt. Jobber du i utlandet, spesielt utenfor EU, kan du med fordel få et lokalt SIM-kort og dermed redusere kostnadene for datatrafikk betraktelig. I noen tilfeller kan det også være et bedre alternativ til internettforbindelsen hotellene tilbyr.

Tips!

Ekstern lagring på jobbreisen

Akkurat som en 4G/5G-ruter kan være et passende arbeidsverktøy for den mer mobile brukeren, kan en ekstern, kryptert lagringsenhet være et godt tilbehør på forretningsreiser. Den kan garantere sikkerhetskopiering og fil-tilgang til viktige data. Og den kan være uvurderlig – så lenge du alltid lar den ligge i safen på hotellrommet – dersom du skulle være så uheldig å få frastjålet arbeidsdatamaskinen (som selvfølgelig også er kryptert).

Sats på en NAS

For travle hjemmearbeidere kan en lokalt plassert enhet for nettverkslagring (NAS) være en veldig god investering. Riktig brukt fungerer den både som en avlastning for internettrafikken og sikrer at brukeren alltid har tilgang til de dataene som trengs på det tidspunktet. NAS brukes også med fordel til backup av all data fra både datamaskiner og andre mobile enheter, og kan da også synkroniseres med selskapets lagringsløsning.

Man working from home

Mindre bedrifter kan dra nytte av løsningen ved å bruke den ansattes hjemme-NAS som en ekstern sikkerhetskopi av bedriftens egne data. Dagens nettverkslagrings-enheter er enklere enn noen gang å installere, konfigurere og bruke, men for å dra full nytte av dem er det nesten garantert behov for en hjelpende hånd fra IT-avdelingen En annen fordel med en NAS, uansett modell, er at den minimerer nedetid i arbeidet ditt i situasjoner der datamaskinen går i stykker. For med all data som er sikkerhetskopiert og synkronisert, kan du raskt begynne å jobbe fra en ny enhet.

NAS:

Et nettverkslagringssted hvor alle enheter på samme nettverk kan lagre og hente data. Den kan også synkronisere disse dataene mellom NAS-en og selskapets sentrale lagringsplasseringer, inkludert mange skytjenester.

VPN:

En teknologi som brukes til å opprette en sikker forbindelse mellom to punkter på et ikke-sikkert datanettverk. Den lar deg koble til bedriftens nettverk eksternt og få tilgang til alle ressurser akkurat som om du koblet til datamaskinen på kontoret.

De riktige produktene for ditt mobilnettverk

Se alla produkter

The cover of Dustin Solutions Magazine

Liker du denne artikkelen?

Artikkelen kommer fra vårt magasin Solutions. Her kan du lese hele magasinet på nett.

Les Solutions Magazine

Sist oppdatert: 26 januar 2023

Tagger