Arbeidsplass

En løsning for all kommunikasjon

Trenden går mot at stadig flere av oss arbeider fra andre steder enn det fysiske kontoret. Med sin konferanseromsløsning Slice, ønsker HP å gi alle deltakerne den samme opplevelsen – uansett hvor de befinner seg.

Ny teknologi og nye arbeidsmønstre har fått stadig flere av oss til å arbeide fra andre steder enn det fysiske kontoret, noe som ikke minst har ført til et økende behov for digitale møter.

– Først og fremst finnes det nesten ingen fysiske møter der ingen er tilkoblet digitalt. Noen er kanskje hjemme og passer et sykt barn, sitter på en flyplass eller reiser med tog, sier Jenny Gustavsson, Area Category Manager innen Business Desktops and Services på HP.

Kvaliteten blir stadig viktigere

En forutsetning for at alle skal kunne delta på samme premisser, er at teknologien fungerer og at kvaliteten er god. Dersom bildet lagger og lyden faller ut, er det en fare for at den som jobber hjemmefra mister fokus og begynner å holde på med andre ting, mener Jenny:

– Egentlig starter HPs fokus rundt samarbeid i våre PC–er, og kanskje fremfor alt i notebooken. Vi bygger inn mikrofoner og høyttalere med fokus på stemme og bruker innebygd støyreduksjonsprogramvare som fjerner vanlig ulyd fra kontormiljøer.

Det er den teknologien som nå er videreutviklet til konferanseløsningen HP Slice som er en modulær datamaskin, tilpasset det moderne møterommet. Slice for Meeting Rooms leveres med høyttalere, mikrofoner og en styringsplate.

– HP Slice egner seg for møter med opptil et tyvetall deltakere, og installeres i møterommet sammen med en ekstern skjerm. I og med at den er modulær, kreves det ingen verktøy for å sette den sammen, og hvis du ikke vil trekke en kabel til skjermen, finnes det en trådløs adapter som tilleggsutstyr, forteller Jenny.

Nå med Skype Room Systems

Nytt for den siste generasjonen HP Slice er at den har støtte for Skype Room Systems. Mange bruker Skype eller Microsoft Teams i den øvrige virksomheten sin, og ved å bruke samme løsning i konferanserommet kan man spare mye jobb, mener Jenny.

– Når du reserverer rommet, bookes Slicen automatisk, slik at når den første deltakeren går inn i rommet, er det bare å trykke på en knapp for å starte det digitale møtet. Når du kobler HDMI–kabelen til PC–en din, deler du innholdet fysisk på skjermen i rommet, samtidig som den deles over Skype. Dermed er det ingen forskjell på det digitale møtet og det fysiske. Siden Slice holder møtet, kan deltakerne gå inn i og forlate møtet slik de selv vil.

Konferanserommet – et sikkerhetshull?

Et annet viktig aspekt er sikkerheten. Konferanserommet er spesielt på den måten at man har en tendens til å la hvem som helst tilkoble hva som helst – og dette skjer ofte uten tilsyn. Jenny mener konferanserommet kan bli den neste store, skjulte inngangen i bedriftenes nettverk, og derfor har man valgt å legge stort fokus på sikkerheten.

– Dersom sikkerhetsrutiner mangler hos brukeren, må det eksistere i produktet. HP Slice har for eksempel selvhelbredende bios, og siden dette i utgangspunktet er en PC, kan IT–avdelingen administrere den akkurat som bedriftens andre PC–er. Når den skal patches eller oppdateres, spiller det altså ingen rolle om man har ti enheter eller tusen, avslutter Jenny.

Les også:

Videomøter har aldri vært enklere
Forenkle dine videokonferanser med smarte, innebyggede videoløsninger
Et nøye utvalgt sortiment som bare vokser
Bring Your Own Meeting
Skjermer for samarbeid
Fra ti minutter til ti sekunder

Fokus

Jenny Gustavsson

Area Category Manager inom Business Desktops and Services på HP

Sist oppdatert: 1 juli 2022

Tagger